Cererile de rugăciune ale lunii iunie 2012

CERERILE DE RUGĂCIUNE ALE LUNII  IUNIE 2012

PENTRU LUNA IUNIE- SE REIAU PUNCTELE DE RUGACIUNE ALE LUNII MAI CU DOUA SUBLINIERI:

 DOMNUL NE CHEAMA LA PERSEVERENTA

VERSETUL CHEIE  PENTRU IUNIE ESTE IOEL 2:17

Am intrat intr-o fereastra de timp, care poate fi o fereastra de har,  in care Domnul ne incearca si ne testeaza. Putem fi acei care se invoiesc cu cerul pentru ca Imparatia Domnului sa invadeze tara noastra. Putem fi acei care vad cu ochii lor cum binecuvintari si promisiuni asteptate incep sa vina.

DAR….puntea spre binecuvintare se numeste pocainta, rugaciune si post. (Ioel 2:15-17).   Sa nu dormim acum si sa plingem mai tirziu!   E vremea sa strigam ACUM la Domnul!
Biserica, este ceasul in care Domnul ne cheama sa veghem, sa ne trezim! …”un ceas n-ati putut sa vegheati inpreuna cu Mine?” (Matei 26:40). E un sezon de strimtoare, este ceasul pentru Romania. Traim vremuri periculoase, sintem la rascruce de drumuri. Depinde de rugaciunile noastre  pe ce cale vom merge.
Sa fim fecioare intelepte, plini de Duhul Domnului, de credinta si intelepciune.  Sa ne ridicam impotriva confuziei, a fricii si in mod  special  impotriva amagirii. „Aceia din popor care-l cunosc pe Dumnezeul Lor, vor raminea tari si vor face mari ispravi (Daniel 11:32)”
Este batalia pentru Romania la care  ne cheama Domnul- in rugaciune si post, in pocainta si smerenie!

O chemare speciala pentru acest sezon, de la inceputul lunii mai si pina  la incheierea  alegerilor  parlamentare (noiembrie 2012) este  sa ne invoim ca in FIECARE zi de VINERI sa ne unim cit mai multi in  POST si  RUGACIUNE pentru Romania, pentru cei ce urmeaza sa fie alesi in structurile de autoritate din  tara noastra,  pentru protectia,  siguranta si si stabilitatea tarii.

1. Pentru Biserica perseveram in rugaciune pentru:

 • UNITATE in Biserica vie a lui Isus prin Duhul Sfint. Sa ne rugam pentru unitate in si intre biserici. Sa ne ridicam imptriva dezbinarilor, a fragmentarilor din Trupul lui Cristos din Romania. Sa ne rugam pentru relatii  restaurate, umblare in iertare si dragoste agape. Nu mai este timp de certuri, de invidii, de mindrie, de competitie, de defaimare! Vom plati un pret greu daca nu ne oprim acum!
 • Verticalitate si integritate in Biserica Domnului, ca spiritul tradarii de frati sa fie nimicit. Sa ne rugam pentruLOIALITATE in Trupul lui Cristos. 
 • Sfintire, consacrare, dimesiune profunda a relatiei personale cu Domnul, prin Cuvint si o viata de rugaciune neincetata, discernamint si curaj in a-L marturisi pe Domnul. Este vremea maturitatii in umblarea de crestini.
 • Cresterea cunostiintei de Dumnezeu (Domnul are o judecata cu locuitorii tarii pentru ca nu este adevar, nu este indurare, nu este cunostiinta de Dumnezeu in tara-Osea 4:1;  Poporul Meu  piere din lipsa de cunostiinta-Osea 4:6). 
 • INTEGRITATEA crestinilor. Sa ne rugam impotriva compromisului de orice fel. Sa ne rugam pentru ca  frica de Domnul– frica de a  mai  pacatui sa patrunda vietile crestinilor.  Cine e sfint, sa se sfinteasca! (Ap 22:11 ).  Domnul se ridica acum ca Judecator drept- caci judecata incepe de la casa Lui. Si El isi pregateste  Mireasa!
 • Sa ne rugam pentru eliberarea de frica.  Frica, lipsa de cunoastere a lui Dumnezeu fac ravagii in Trupul lui Cristos. 
 • Pocainta reala, trezirea crestinilor, eliberare de autoneprihanire, de nepasare, autoamagire.  (Ap 3:1-3).
 • Inflacararea credintei, a darurilor date de Domnul fiecaruia. Este vremea increderii totale in Domnul – nadejde vie care nu inseala. Sa ne rugam pentru trezirea nadejdii acesteia vii in inimile crestinilor, pentru cresterea credintei.
 • Sa ne rugam pentru o determinare noua in rindul crestinilor de a sta cu perseverenta acolo unde Domnul i-a chemat si fiecare sa se tina de chemarea incredintata lui. 
 • Un nou nivel de profunzime in inchinare si  laudarevelatia laudei ca o arma puternica. Sa ne rugam pentru acel sunet nou in inchinare pe care Domnul vrea sa-l elibereze prin romani. 
 • Eliberarea crestinilor de  religiozitate, de resemnare si fatalism. Sa ne rugam pentru restaurarea BUCURIEI, a credintei si sperantei in inimile crestinilor, ca fiecare sa poata fi un implinitor al Cuvintului, traind o viata de binecuvintare, de sanatate, de pace.
 • Sa ne rugam pentru vorbirea crestinilor– sa fie o vorbirea a credintei, care sa izvoreasca dintr-o inima curata. Sa ne rugam pentru  revelatia  importantei  cuvintelor rostite de noi, ca fiecare sa devina constient ca nu mai poate vorbi usuratic-(2 Tim 2:14-17).  Sa ne rugam ca lucrarea duhurilor de birfa, de judecata, de tradare, de batjocura, de defaimare, de minciuna sa fie nimicita si cei ce au fost influentati de aceste duhuri sa fie eliberati.
 • Ascultare de Cuvintul Domnului in ce priveste- zeciuiala, darnicia, legea semanatului si seceratului– si astfel jugul saraciei sa fie rupt. pentru crestini.  Sa ne rugam pentru iesire din datorii, pentru  izbaviri financiare, pentru cumpatare, pentru chibzuinta in administrarea resurselor, pentru inimi pline de  MULTUMIRE pentru  totate lucrurile.
 • Iesirea Bisericii dintre ziduri, din confort si egoism si amplificarea actiunilor de evanghelizare a tarii. (Marcu 16:15-20).Intensificarea rugaciunii pentru evanghelizarea tarii. Sa ne rugam pentru lucratori la secerisul cel mare.
 • Tinara generatie, mai ales copiii– se devina  radicali pentru Isus Cristos, plini de Duhul Sfint, de pasiune, intelepciune si credinta. Domnul va face lucruri mari prin ei. Sa ne rugam pentru trezirea copiilor!
 • Pentru familiile crestine– protectie, restaurarea relatiilor, intelepciune in raportarea la copii, resurse materiale si financiare. Sa ne rugam pentru oprirea divorturilor in familiile crestine Sa ne rugam pentru cei ce vor sa se casatoreasca- pentru discernamint si calauzirea Duhului Sfint in aceasta decizie capitala, liberi de orice forme de presiune sau manipulare.
 • PROTECTIA poporului, a liderilor, a familiilor de atacurile dezlantuite ale vrajmasului. 
 • Intelepciune pentru vremurile in care traim– sa fim treji, ca fii ai zilei; ca sa nu fim surprinsi nepregatiti de ceasul incercarii si sa putem fi o sursa de binecuvintare pentru multi la vreme de nevoie. 

Este vremea sa ne pregatim pentru a fi gata ORICIND sa ne intilnim cu Domnul nostru, caci nu stim ceasul cind ne vom intilni cu El.

2Pentru Romania continuam sa ne rugam pentru:

 • Un duh de pocainta sa fie turnat peste toti romanii– Duhul Sfint e cel ce convinge pe fiecare de pacat, de neprihanire si de judecata. Sa ne rugam pentru liderii religiosi din tara noastra Sa ne rugam ca revelatia jertfei Domnului Isus Cristos sa penetreze inimile romanilor
 • Sa ne rugam pentru risipirea norului de frica, depresie si apasare de peste Romania!    Sa ne rugam ca Lumina Vietii- Isus Cristos prin Duhul Sfint-sa patrunda in fiecare inima din Romania  cu speranta, bucurie, pace. 
 • Să proclamăm porţile României deschise pentru Împăratul Slavei, pentru Domnul Isus Cristos! (Ps 24:7 – 10).             Să proclamăm : Isus Cristos este Domn peste Romania!
 • Sa ne invoim cu cerul si sa mijlocim ca promisiunile Domnului sa se implineasca  (tara noastra „ se va marita iarasi” (Isaia 62:4) si Romania- cosul de piine al Europei) si  Romania sa devina o natiune crestina cu adevarat.. Sa declaram –„Romania  inchinata  Domnului” si  „Voia Tatalui sa se implineasca- precum in  cer, asa si pe pamint- in tara noastra!”
 • Să continuam sa ne smerim si sa ne pocăim de pacatele comise in Romania, de noi si parintii nostri (Daniel 9:8-12, 16-19, 2 Cr 7:14).—IDOLATRIE, varsare de singe, avorturi pe teritoriul României (din istoria departata si pina azi) şi să cerem ca Sângele Domnului Isus Cristos să ne curateasca si să vindece ţara. Să ne rugăm împotriva superstiţiilor şi tradiţiilor păgâne, a  idolatriei, ocultismului care intineaza romanii.
 • Sa ne rugam pentru restaurarea familiilor si oprirea divorturilor. Sa ne rugam pentru copiii si tinerii tarii, pentru trezirea lor,  pentru protectia si binecuvintarea lor. Sa ne rugam pentru oprirea abuzurilor si a violentelor si pentru anihilarea retelelor de trafic de persoane (copii, femei), de trafic de droguri
 • Sa ne rugam ca trezirea care a inceput in Romania sa se propage la nivele vizibile in societate, ca oamenii de influenta din tara noastra sa fie atinsi de Duhul Sfint si sa se intoarca la Domnul. 
 • Sa ne rugam pentru ALEGERILE care vor fi in acest an- Domnul sa dea pe fata pe cei corupti si sa ridice oameni integri. Sa ne rugam pentru o schimbare a atmosferi in domeniul politic- cu intoarcere la valorile  crestine la toti cei ce vor intra in dregatorii. Sa ne rugam impotriva manipularilor, a confuziei si minciunii si ca romanii sa voteze sub calauzirea Duhului Sfint. Sa ne rugam pentru ca ochii romanilor sa se deschida si sa aleaga pe cei care dovedesc caracter, integritate, onestitate fata de valorile crestine si fata de tara noastra.      
 • Sa continuam sa ne rugam pentru cei aflati la conducerea tarii (actuala si viitoare) si anihilarea spiritelor de rebeliune, de tradare, de minciuna, coruptie, de manipulare si control care submineaza stabilitatea tarii.  Sa ne rugam ca  cei din conducere- sa nu poata lua decizii impotriva intereselor tarii- mai ales in relatiile cu organismele internationale (FMI, Banca Mondiala…)
 • Sa ne rugam pentru legi favorabile si resurse pentru  dezvoltarea agriculturii, si activitatilor economice.  Sa ne rugam pentrulocuri de munca in tara.  Sa ne rugam pentru strategii nationale de dezvoltare economica si masuri intelepte in guvernarea tarii,  Sa ne rugam pentru siguranta energetica a tarii.  Sa ne rugam ca bogatiile naturale ale tarii (paduri, ape, terenuri, zacaminte) sa fie administrate in favoarea natiunii. Sa ne rugam ca planuri de jefuire a  resurselor tarii de orice fel sa fie  oprite. 
 • Pacea si siguranta tarii- in interior si la granite. Să ne rugăm pentru INTEGRITEATEA teritoriala a tarii. Sa ne rugam pentru STABILITATEA Romaniei– politica, sociala,  monetara,  economică
 • Protectia populatiei si a tarii de epidemii si dezastre  naturale. Sa proclamam PS 91 peste tara noastra. Sa cerem binecuvintarea si protectia recoltelor si a fermelor de animale- ca sa fie hrana in tara! Sa vorbim cuvinte de binecuvintare peste  pamintul Romaniei, peste apele si aerul  Romaniei. Sa ne rugam pentru recoltele anului 2012.  
 • Sa cerem protectie fata de atacuri impotriva  Romaniei- teroriste, informatice, FINANCIARE,  economice, media sau la nivelul comunicatiilor. Sa ne rugam pentru pacea tarii in contextul vestilor de razboi  in zona Orientului Mijlociu
 • Sa ne rugam pentru relaţiile internaţionale ale României,  pentru VERTICALITATE in decizii, pentru alinierea şi alianţele  României în contextul actual. –cu UE, SUA, NATO si FMI, cu vecinii nostri, cu Israelul, cu  Rusia.
 • Sa continuam sa ne rugam pentru:
  • anihilarea planurilor si tacticilor satanice de invrajbire si de divizarea romanilor
  • oprirea planurilor celui rau de slabire a tarii (coruptie, confuzie, planuri economice incoerente, legi nedrepte sau confuze, grupuri de interese care actioneaza ca nuclee de forta ce tirasc tara spre haos). 
  • demascarea si anihilarea planurilor si structurilor celui rau plantate in zone vitale ale tarii. ( strategii, persoane, retele de trafic de influenta, retele de subminare a integritatii si securitatii tarii)

3.  Israel – Să ne rugăm ca Duhul Sfânt să cerceteze pe evreii de pretutindeni, ca mulţi să vină la Cristos. Sa ne rugam pentru evreii mesianici din Israel (evreii crestini)- pentru intarirea lor in credinta, curaj, protectie- (sint tot mai prigoniti) Sa ne rugam pentru evreii care trebuie sa se intoarca in Israel– ca Domnul sa-i convinga si sa se poata desprinde din tarile unde sint.

Să ne rugăm pentru protecţia şi binecuvântarea Israelului, pentru nedivizarea si pacea Ierusalimului, pentru pentru liderii ţării.  Să ne rugăm pentru protectia de atacuri teroriste si  amenintarile nucleare ale  Iranului

Sa continuam sa ne rugam pentru TIMPUL Domnului in desfasurarea evenimentelor din Orientul Mijlociu.  Ce este scris se va implini, dar sa ne rugam ca aceste lucruri sa nu poata fi grabite sau intirziate de cel rau.

Sa ne rugam pentru Biserica Domnului din Romania– sa primeasca revelatia despre planul Domnului cu Israelul si sa se roage serios pentru Israel. Sa ne pocaim de antisemitismul romanilor si de teologia inlocuirii  care a patruns si in Biserica. Sa ne rugam  pentru  conducerea  Romaniei- sa ia decizii de a ajuta Israelul, ca Romania  sa fie in continuare un sprijin pentru Israel.

Domnul  să vă binecuvânteze şi să binecuvânteze România în 2012!