Marșul pentru viață, ediția 2023 | „Viitorul este pro-viață”

Organizații din toată România și din Republica Moldova desfășoară o nouă ediție a Lunii pentru viață 2023, care va culmina sâmbătă, 25 martie, cu Marșul pentru viață, desfășurat în peste 250 de localități de pe ambele maluri ale Prutului.

Tema națională a actualei ediții este: „Viitorul este pro-viață” iar sloganul „Drepturile omului încep în pântece”, arată calea pentru acest viitor, care trebuie să înceapă acum și cu respectarea dreptului la naștere al fiecărei ființe omenești. 

În Timișoara, traseul pornește din parcul „Carmen Sylva”, (în Piața Bălcescu) include o procesiune prin zona centrală a oașului, cu opriri la Catedrala Mitropolitană și la Prefectura Judetului Timiș.

Marșul pentru Viață are drept scop schimbarea și îmbunătățirea legilor pentru protejarea vieții nenăscute, interzicerea avortului dar și sprijinirea femeilor însărcinate aflate în situații dificile. Marșul pentru viață este un eveniment anual, dar educația pro-viață și apărarea vieții sunt importante pe tot parcursul anului.

Marșul pentru Viață este organizat de Asociația Darul Vieții, Mitropolia Ortodoxă a Banatului, de alte culte creștine și organizații pro-viață.

Surs darulvietii.ro (Timisoara) http://www.darulvietii.ro/ ziare.com https://ziare.com/stiri-timisoara/stiri-actualitate/marsul-pentru-viata-2023-de-sarbatoarea-bunei-vestiri-pe-strazile-din-timisoara-8836354 newsnetcrestin – https://www.newsnetcrestin.ro/comunicat-de-presa-marsul-pentru-viata-timisoara-2023/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *