Cererile de rugăciune ale lunii ianuarie 2012

1. Pentru anul 2012, Domnul ne spune SA NU DESCHIDEM USA FRICII in viata noastra. Frica va fi cel mai folosit instrument de catre cel rau impotriva credinciosilor si a lumii intregi. Sa ne pazim inimile si sa raminem in puterea dragostei LUI care a fost turnata in noi atunci cind am crezut.

Domnul ne cheama la sfintire si smerenie, la dedicare si apropiere de El, la un nou nivel de profunzime in relatia cu El.

Ne cheama la o viata de post si rugaciune, pentru a sta in picioare in aceasta vreme de mari furtuni pentru lume.

Ne cheama sa ne atintim privirile asupra Lui: „ Cind vor incepe sa se intimple aceste lucruri sa va uitati in sus si sa va ridicati capetele pentru ca izbavirea voastra se apropie. (Luca 21:28) Domnul ne spune sa nu ne temem de ce vremurile care vin– caci El este cu noi.

Cernerea  puternica va continua,  Domnul vine ca un foc mistuitor- spre sfintirea celor ce-L cauta, dar si spre judecata celorlalti. Multi vor fi mintuiti ca prin foc.

Cei ce sint total predati Lui vor creste in a experimenta tot mai puternic umblarea naturala  in supranaturalul Imparatiei lui Dumnezeu- o viata de pace, bucurie, har, o viata de plinatate- cu raspunsuri la rugaciuni, cu provizii eliberate pentru fiecare nevoie, cu favoare  si protectie deosebiteUngerea va creste considerabil peste cei ce sint total ai LUI.

Vor fi si semnale tot mai puternice ale persecutiei in lume, dar si in tara noastra. Din nou, Domnul ne spune sa nu ne temem, ci sa veghem asupra INTEGRITATII noastre. Atentie la legi, la respectarea lor! Atentie la lupii rapitori imbracati in piele de oaie; vin ca prieteni, dar au spiritul tradarii.  Sa cerem DISCERNAMINT si CURAJ de la Domnul.

Pentru Biserica:

 • Relatie vie cu Isus, sfintirea Bisericii, trezirea crestinilor, Cuvintul revelat in inimile noastre si aplicarea lui in trairea noastra, revarsarea puterii Duhului Sfint peste Biserica, o viata de lauda si rugaciune perseverenta.
 • Sa ne rugam pentru TIMPUL nostru, impotriva oricaror pierderi de timp, impotriva hotilor de timp
 • Alinierea Bisericii la directia si timpul  (sezonul) spiritual in care sintem. Intrarea in plinatatea chemarii Domnului din Marea Trimitere (Marcu 16:15-20)
 • Unitate in Biserica vie a lui Isus prin Duhul Sfint. Relatii restaurate, umblare in iertare si dragoste agape.
 • Tinara generatie– se devina  radicali pentru Isus Cristos, plini de pasiune, intelepciune si credinta. Domnul va face lucruri mari prin ei.
 • Sa ne rugam pentru crestere in credinta, in dragoste si in rabdare. Sa ne rugam ca un duh de credinta sa fie turnat peste Biserica Domnului
 • Sa ne rugam pentru revelatia PUTERII LEGAMINTULUI in Biserica
 1. o  a legamintului celui nou intre Cristos si Biserica Lui, prin singele Lui;
 2. o a legamintului dintre sot si sotie

Sa ne rugam imptriva atacului violent al hoardelor satanice care incearca sa provoace ruperea legamintelor– declansat impotriva familiilor (adulter, divort) si impotriva relatiei crestinilor cu Isus (curvie spirituala=idolatrie, iubire de bani, apostazie)

 • Sa ne rugam pentru INTEGRITATEA crestinilor, ca Domnul sa dea la o parte orice forma de orbire care-i adoarme pe multi si se joaca cu focul, ca Anania si Safira (mita, minciuna, afaceri la limita legalitatii, necinste, inselaciune). Sa ne rugam impotriva compromisului sub orice forma ar fi, oricit de „nevinovat” pare. Sa ne rugam pentru TREZIREA crestinilor.
 • Sa ne rugam pentru DISCERNAMINT si CURAJ pentru crestini, in special pentru liderii crestini, pentru orice decizie.

Pentru tara:

 • Să ne rugăm pentru ţară pe baza versetului 2 Cronici 7:14.  Să cerem iertare Domnului pentru păcatele românilor de azi şi ale înaintaşilor noştri pentru idolatrie şi pentru sângele vărsat pe teritoriul României prin:
  a) jertfe umane aduse idolilor în vremea dacilor
  b) masacre în războaie, răscoale, conflicte pe teritoriul ţării (rugaţi-vă specific pentru acele locuri pe care le ştiţi );
  c)  uciderea celor ce s-au opus comunismului şi altor forme de asuprire (închisorile comuniste, canalul Dunăre-Marea Neagră şi alte locuri de deportare)
  d)  masacrarea şi deportarea evreilor şi rromilor în timpul celui de-al doilea război mondial
  e) omorârea multor lideri ai naţiunii de-a lungul istoriei, inclusiv a soţilor Ceauşescu
  f) omorârea copiilor nenăscuţi încă (prin avorturi) – care perpetuează legăturile de blestem asupra ţării.

Ştim că sângele vărsat strigă după dreptate (Gen 4:10) şi că provoacă un ciclu al violenţei care duce la şi mai multă vărsare de sânge. Dacă azi vedem cum fărădelegea creşte, că violenţa invadează tot mai mult societatea noastră (şcoli, familii), este din pricina păcatelor comise pe pământul ţării. Să cerem iertare Domnului pentru păcatul tuturor vărsărilor de sânge de pe teritoriul României şi să cerem ca Sângele Domnului Isus Cristos să spele păcatul acesta atât de greu de peste ţara noastră şi să vindece ţara.

Să ne pocăim şi de toate formele de închinare la idoli din România – aşa cum Domnul vi le aminteşte în timp ce vă rugaţi. Ştim că acest păcat stârneşte mânia lui Dumnezeu. Să ne pocăim de idolatria care a pătruns şi în biserici. Să cerem îndurarea Domnului pentru cei ce sunt orbi şi nu ştiu unde să-L caute pe Domnul.

 • Proclamarea lui Isus Cristos ca Domn si Stapin peste Romania. Sa declaram – Romania  inchinata  Domnului.
 • Sa ne rugam ca profetiile oculte rostite prin canale media asupra Romaniei (horoscoape, ghicitori) sa fie facute fara  putere.  Sa proclamam  : Tata, vie Imparatia TA, faca-se voia TA precum in cer, asa si pe pamint- in ROMANIA in acest an!
 • ·trapungerea si risipirea intunericului spiritual de peste Romania. Să ne rugăm împotriva orbirii spirituale,  (FA2:36). Sa ne rugam pentrutrezire in masa a romanilor.
 • Anihilarea lucrarilor celui rau din tara noastra – Sa ne rugam pentru oprirea valului de sinucideri, de violente, de crime din tara, pentru anihilarea retelelor de trafic de persoane (copii, femei), pentru oprirea varsarilor de singe prin avorturi.
 • Alinierea Romaniei la planurile Domnului pentru natiunea noastra. Orice deviere/ deturnare a traiectoriei tarii noastre sa fie corectata- ca o nava in furtuna. Sa-l chemam pe Isus la cirma tarii noastre!
 • Pacea si siguranta tarii– in interior si de jur imprejur. Să ne rugăm pentru INTEGRITEATEA teritoriala a tarii.  Sa-l chemam pe Domnul sa fie El un zid de foc in jurul Romaniei si a populatie ei. (Zaharia 2:5). Sa proclamam pacea Lui –SHALOM- peste tara si populatie.
 • Protectie fata de atacuri teroriste pentru Romania– armate, informatice, economice, media sau la nivelul comunicatiilor.
 • Stabilitatea Romaniei– politica, sociala, economică şi financiară, relaţiile internaţionale ale României. Să ne rugăm pentru alinierea şi alianţele  României în contextul actual. Sa ne rugam pentru VERTICALITATE in decizii in contextual relatiei cu FMI, Banca Mondiala, UE, NATO,  decizii bune pentru populatia Romaniei si pentru interesele statului national unitar Roman.
 • Sa ne rugam pentru anihilarea planurilor si tacticilor satanice de invrajbire si de divizarea romanilor
 • Ordinea divina restaurata in structurile de autoritate ale Romaniei- restaurarea autoritatii delegate de Domnul celor aflati la conducerea tarii si anihilarea actiunilor si consecintelor spiritului de rebeliune. Sa ne rugam pentru cei din conducere- pentru intelepciune si calauzirea Domnului, pentru frica de Domnul, sa nu poata lua decizii contrare Voii Domnului si impotriva intereselor tarii.
 • Sa ne rugam ca Domnul sa mustre lacusta care devoreaza resursele tarii (coruptie, confuzie, planuri economice incoerente, legi nedrepte, grupuri de interese care actioneaza ca nuclee de forta ce tirasc tara spre haos)
 • legi pentru incurajarea economiei, resurse pentru investitii si agricultura, moduri de ajutare a celor in nevoie. Sa ne rugam pentrusiguranta energetica a tarii.
 • protectia populatiei si a tarii de epidemii si dezastre  naturale (cutremur, radiatii,  inundatii devastatoare,  furtuni violente, incendii). Sa proclamam PS 91 peste tara noastra.
 • binecuvintarea si protectia recoltelor si a fermelor de animale– ca sa fie hrana in tara! Sa vorbim cuvinte de binecuvintare peste natiunea si pamintul Romaniei, peste ape.
 • Sa ne rugam pentru PRECIPITATII blinde (ploaie, ninsori), pentru oprirea secetei, pentru recoltele anului 2012.
 • pentru extinderea influentei canalelor audio-vizuale (radio, televiziune) crestine in Romania.  Este un razboi la nivelul vazduhului! Prinmedia crestina, Numele lui Isus –Viata- este proclamat constant prin unde in vazduhul Romaniei.

2.   Israel – sa-l binecuvintam, sa cerem protectia Domnului peste tara si popor, peste Ierusalim, sa ne rugam pentru mintuirea evreilor de pretutindeni. Sa ne rugam pentru pentru liderii ţării- intelepciune, putere, discernamint, claritate in deciziile pe care le iau. Să ne rugăm pentru protectia tarii de toate actiunile ce se pregatesc impotriva lor (Iran, atacuri teroriste).

Domnul ne cheama -Biserica Lui- sa stam in mijlocire necurmata pentru Israel. Sa ne pocaim de antisemitismul romanilor si de teologia inlocuirii care a patruns si in Biserica.

Sa ne rugam pentru liderii Romaniei- sa ia decizii de a ajuta Israelul. Sa ne rugam ca Romania sa fie in continuare un sprijin pentru Israel.