Restaurarea Cortului lui David – Casa de Rugaciune Internationala Timisoara

În vremea aceea voi ridica din căderea lui cortul lui David, îi voi drege spărturile, îi voi ridica dărâmăturile și-l voi zidi iarăși cum era odinioară (Amos 9:11).

Sub inspirația Duhului Sfânt, Iacov citează din proorocia lui Amos pentru a-și clădi un argument în ceea ce privește secerișul Neamurilor. Dar ce are de-a face Cortul lui David cu Evanghelia și vremurile noului Testament? De ce Cortul lui David și nu Cortul lui Moise?

După ce a fost încoronat ca și împărat, primul lucru pe care l-a făcut David a fost să cucerească Ierusalimul (2 Sam. 5:3-10). Apoi, ca urmare a legământului sfânt, a construit un cort de închinare în Ierusalim (2 Sam. 6 ). El a primit revelație de la Dumnezeu despre stabilirea orânduirii dumnezeiești privind închinarea în Ierusalim. Unul dintre primele lucruri pe care le va îndeplini Isus atunci când va conduce Ierusalimul, este să așeze lauda și închinarea în centrul său (1 Cron. 15:1, 16).

David a așezat în funcție 10.000 leviți cu normă întreagă înaintea chivotului (trimitere la Tronul lui Dumnezeu și prezența Sa), să-L laude pe Dumnezeu (1 Cron. 16:1,4,37) – 4.000 de muzicieni plătiți cu normă întreagă, 288 de cântăreți și 4.000 de ușieri care se închinau non-stop (1 Cron. 25:7, 23:5). Apoi a poruncit poporului lui Dumnezeu să respecte orânduirea cerească a închinării, pe care a primit-o el prin revelație, pentru că era porunca lui Dumnezeu (2 Cron. 29:25; 35:4,15; Ezra 3:10; Neem. 12:45). După moartea lui David, închinarea a intrat în declin. Ani mai târziu, Amos proorocește o schimbare. Care este însă „vremea aceea” la care el se referă?

Zilele în care noi trăim sunt zilele proorocite de Amos! (Amos 9.13-15). Pasajul acesta este rostit în contextul versetului 11. Ceea ce putem înțelege este faptul că restaurarea Cortului lui David va avea loc atunci când poporul exilat al lui Israel va fi strâns din risipirea sa și sădit pentru totdeauna în patria sa. 14 mai 1948 reprezintă anul constituirii națiunii moderne a lui Israel. În ciuda extraordinarei opoziții de-a lungul istoriei antice și moderne, evreii au rezistat și mai apoi au constituit o națiune unificată.

Ceea ce va restaura Dumnezeu „în vremea aceea” se referă la o restaurare, o trezire, o revitalizare a închinării adevărate asemenea celei orânduite de David, cu dimensiunea închinării și a mijlocirii necurmate „pentru ca rămășița de oameni să caute pe Domnul, ca și toate Neamurile peste care este chemat Numele Meu” (Fapte 15.17).

Acest lucru înseamnă că după cum proorocia întoarcerii poporului Israel din exil a fost împlinită, tot astfel se va împlini și aspectul referitor la restaurarea cortului lui David, iar această restaurare va avea ca implicație un seceriș de suflete fără precedent.

Casa de Rugăciune Internațională Timișoara își propune să se alinieze acestei revelații din inima lui Dumnezeu zidind un loc în care închinarea și mijlocirea înaintea tronului lui Dumnezeu să se desfășoare necurmat. Pentru a regăsi mai multe informații despre activitatea noastră, vizitați site-ul casei de rugăciune: http://ihop-tm.ro/

Casa de Rugăciune Internațională Timișoara, IHOP-TM

Acest articol este publicat si in revista Alfa Omega Magazin. Va puteti abona sa primiti prin posta aceasta revista, lasand adresa dvs. prin formularul regasit in pagina de abonare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *