Marșul pentru viață, ediția 2022 | Egalitatea de șanse începe în momentul concepției

„Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață” este tema Marșului pentru viață din acest an. Este al 12-lea an în care evenimentul se desfășoară în România.

Deși în 2020 și 2021, activitățile au avut loc doar online, anul acesta Luna pentru viață și Marșul pentru viață se vor derula și în format fizic. Prin urmare, în aproximativ 900 de orașe din România și din Republica Moldova oamenii vor participa la Marșul pentru viață. În Timișoara, este programat pentru 26 martie, de la ora 12:00, în Parcul Carmen Sylva (informații pe darulvietii.ro)

Și noi, la Alfa Omega, susținem viața și familia, astfel că pe tot parcursul lui martie organizăm Campania pro-familie și pro-viață: https://alfaomega.tv/pro-viata

Este vorba despre „egalitatea de șanse a femeilor însărcinate aflate în diferite situații dificile și a copiilor nenăscuți ai acestora”,  spun organizatorii Marșului pentru viață 2022 de la București, organizațiile Studenți pentru viață și România pentru viață.

„Ideologizarea avortului ascunde drama crizei de sarcină, respinge ideea de sprijin și, astfel, generează inegalitate de șanse”, se arată în comunicatul evenimentului.

O componentă importantă a mesajului Marșului pentru viață constă în faptul că este un eveniment apolitic și neconfesional, nu militează pentru interzicerea avortului și nu susține nici o  formă de ostracizare a femeilor.

Tema Marșului pentru viață din acest an este o invitație la a fi sinceri cu noi înșine și la a ne întreba: Cât ne pasă de femeile în criză de sarcină și cât le ajutăm concret, într-o societate în care egalitatea /și echitatea sunt idealuri publice? Mai mult, să facem un exercițiu de imaginație și să ne gândim cum ar fi fost dacă propria noastră viață era supusă alegerii de a ne naște?

Ne adresăm tuturor, fără a incrimina pe nimeni, ci făcând un apel la a înțelege criza de sarcină. Doar prin sprijinul celor din jur o femeie în criză de sarcină poate să își găsească liniștea necesară, să aibă o șansă egală cu femeile care nu trec printr-o criză de sarcină și, astfel, copilul ei să aibă o șansă la viață egală cu a altor copii nenăscuți. Sprijinul în criza de sarcină este un pas înainte spre o societate cu adevărat echitabilă.

Fiecare copil e un dar către lume, pe care suntem chemați să îl ocrotim, sprijinind mama care îl poartă!”, spun organizatorii Marșului pentru viață.

Surse: alfaomega.tv – https://alfaomega.tv/pro-viata/resurse-pro-viata/17751-marsul-pentru-viata-editia-2022-egalitatea-de-sanse-incepe-in-momentul-conceptiei ; basilica.ro – https://basilica.ro/marsul-pentru-viata-2022-egalitatea-de-sanse-incepe-in-momentul-conceptiei/ ; marsulpentruviata.ro – https://marsulpentruviata.ro/index.php/comunicat2022/ ; darulvietii.ro (Timisoara) – http://www.darulvietii.ro/evenimente/marsul-pentru-viata/marsul-pentru-viata-din-nou-mistificat/

Sursa foto: marsulpentruviata.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *