Punctele de rugăciune ale lunii ianuarie 2018

 1. Pentru România (fiecare zi de vineri – post și rugăciune pentru România. (Ioel 2:1, 15), cu focalizare pe protecția țării)

Anul 2018 este an pivot pentru România. Este anul celebrării a 100 de ani de existență a țării noastre iubite,  România, pe harta lumii.  Este anul în care vor fi mari presiuni pentru ciuntirea moștenirii noastre, a identității noastre naționale, a drepturilor noastre date de Dumnezeu pe acest teritoriu. Știm că Domnul stabilește hotarele unei națiuni. Să ne rugăm pentru protecția hotarelor noastre și pentru anihilarea  oricărei încercări de ciuntire a teritoriului României!

      Dar este și un an extraordinar, al noilor începuturi, în care TREBUIE să pășim cu multă ÎNDRĂZNEALĂ și PERSEVERENȚĂ. Domnul are promisiuni extraordinare pentru România – să ne rugăm pentru împlinirea lor. Bătăliile nu s-au încheiat, ci se intensifică, dar Domnul este de partea celor ce-L iubesc pe El și ascultă de glasul Lui.

      Trăim noi începuturi!

 • În 30 decembrie 2017 s-au împlinit 70 de ani de la instaurarea oficială a comunismului în țara noastră, după abdicarea forțată a regelui Mihai. Am mai amintit în august 2014 de cei 70 de ani de când comunismul a început să pătrundă în România (23 august 1944, când România s-a aliat cu Uniunea Sovietică). Au fost 3 ani și jumătate (august 2014-dec 2017) în care comunismul a pătruns treptat în țara noastră, până la preluarea completă a puterii. În cartea Daniel vedem că după trei ani și jumătate de la ridicarea anticristului, acesta preia complet puterea asupra lumii. Sistemul comunist este un sistem anticristic. În decembrie 1989 a fost o primă fază a izbăvirii noastre de comunism.
 • În baza rugăciunilor de pocăință de idolatrie (sistemul comunist este o religie) și de renunțare la orice formă de legăminte făcute în vremea comunismului, rugăciuni care au fost făcute mai specific în 2017, să ne rugăm pentru un nou început pentru România, pentru  eliberarea completă de influențele și legăturile comunismului. Să ne rugăm pentru IZBĂVIREA țării de influența comunistă. 
 • Comunismul a adus frică, manipulare, control, L-a scos pe Dumnezeu din viețile oamenilor, făcându-i pe oameni să se încreadă în oameni (conducătorii – statul care asigură cele necesare vieții). Să ne rugăm pentru ca acest blestem al încrederii în om (Ier 17:5) să fie rupt de peste populația României și oamenii să se întoarcă la Domnul, să intre în binecuvântarea Domnului (Ier 17:7-8). Să ne rugăm pentru anularea influențelor manipulative, de control de peste popor și ca ochii românilor să se deschidă și să-L vadă pe Domnul Isus ca unica sursă și resursă de viață, pentru schimbarea mentalității oamenilor,  pentru izbăvirea și proțecția țării de lucrările întunericului care vor distrugere și moarte și să ne împotrivim tendințelor de confiscare a libertăților câștigate în ’89.
 • intrarea în destinul și chemarea pe care o are Domnul pentru România. Pentru împlinirea promisiunilor Domnului pentru România – că nu va mai lăsa țara să alunece în comunism, că țara noastră „se va mărita iarăși” (Isaia 62:4) – România să devină o națiune creștină cu adevărat. ROMÂNIA este într-un PUNCT PERICULOS – economic, social, internațional. ESTE PE PUNCTUL SĂ DEVIEZE de la principii de dreptate și democrație. Să ne rugăm ca ROMÂNIA să NU POATĂ FI DESTABILIZATĂ sau SCOASĂ DIN ALINIERILE  ÎN CARE TREBUIE SĂ FIE PARTE. Să ne rugăm pentru ALINIEREA NAȚIUNII conform  VOII DOMNULUI pentru România
 • Să ne rugăm pentru o revărsare covârșitoare a puterii Duhului Sfânt, pentru o explozie a trezirii în România. Strigătul de la Revoluția din 1989 a fost EXISTĂ DUMNEZEU! Să-i mulțumim Domnului că până aici a fost cu noi – ca națiune și să ne rugăm ca revelația Domnului Isus, existența lui Dumnezeu să fie descoperită cu putere în inimile locuitorilor țării.

              Să luptăm pentru  LUCRURILE CARE NE ȚIN ÎMPREUNĂ CA NAȚIUNE, care sunt sub mari atacuri: CREDINȚA CREȘTINĂ (atacuri asupra SCRIPTURII, a  liderilor creștini, a Bisericii), FAMILIA BIBLICĂ, TERITORIUL ȚĂRII – integritatea teritorială a țării

              Să-l chemam pe Domnul Isus ca Izbăvitor al României. Să ne rugam ca Domnul să ridice izbăvitori pentru națiunea noastră- oameni după inima Lui. Să ne rugăm pentru schimbarea inimilor celor care sunt în autoritate în țara noastră!

Să ne rugăm … Tată vie Împărăția TA, facă-se Voia TA, precum în cer, așa și pe pământ – în România.

Să cerem binecuvântarea Domnului din Numeri 6:24-26 peste România, și să ne rugăm în baza Ps. 91.

 • Să ne rugăm pentru unitate în Biserică și în națiunea română. Să ne rugăm ca românii să intre în această binecuvântare a unității, ca popor, ca Biserică.  Să ne împotrivim tendințelor de fragmentare teritorială, etnică și socială a României.
 • Să ne rugăm pentru conducătorii țării – ca fiecare să aibă revelația Domnului Isus, ca fiecare să aibă frica de Domnul și să nu mai acționeze sau să voteze contrar jurământului depus – de a sluji și apăra țara. Să ne rugăm pentru ca această trezire a integrității, a dorinței de dreptate care a început în 2017 să cuprindă conducătorii României. Să ne rugăm pentru schimbarea inimilor celor aflați la conducerea țării, pentru RESPONSABILIZAREA  lor față de țară, să NU voteze legi care NU sunt în interesul țării. SĂ NU ABANDONĂM LUPTA ACEASTA,  căci de binele cetății (al țării) depinde și binele nostru. Să ne uitam la CEL ce poate să schimbe o națiune, la Cel ce este in control! Este timpul să-L chemăm pe Domnul Atotputernic să lupte cu aceste principalități demonice de minciună, control, corupție, care afectează pe așa mulți oameni. Să ne smerim, să ne cerem iertare pentru ceea ce fac greșit cei ce sunt în autoritate și să ne rugăm pentru cercetarea și curățirea inimilor lor, pentru mântuirea lor. Pe fondul atâtor frământări legate de oamenii politici – vă chem să mijlocim pentru ei, să-i binecuvântăm, să legăm puterile întunericului care-I afectează,  să binecuvântăm România, să credem în promisiunile  Domnului, știind că El ce a promis împlinește. Așteptăm o mare revărsare a Slavei Lui peste România, așteptăm revărsarea puterii Lui, a lucrărilor cu semne și minuni. Dar El caută credință – când va veni El, va găsi credință pe pământ?
 • restaurarea standardelor Domnului de integritate, loialitate, de credință și caracter creștin, de credincioșie față de țară în conducerea țării și în societatea românească. Să ne rugăm pentru restaurarea integrității, onestității pentru un popor care a fost decimat de corupție, pentru restituirea  sentimentului unității naționale într-o țară fragmentată de dezbinări, pentru restituirea onoarei, a integrității, a valorilor morale într-un popor creștin.
 • Să ne rugăm pentru curățirea de corupție, pentru scoaterea fărădelegii din legile țării (Zaharia 5:1-11), din toate structurile statului. REFORMA JUSTIȚIEI – păstrarea independenței justiției față de puterea politică, pentru legi drepte cu respectarea principiilor de dreptate și adevăr. LEGILE JUSTITIEI – să fie legi bune, drepte, care să NU deschidă uși pentru manipulări și control.  Acum, când se încearcă trecerea accelerată prin Parlament a legilor justiției care, în forma în care se votează,  deschid uși pentru incorectitudine, intimidare, control, abuz , fărădelege, să ne rugăm ca aceste modificări dăunătoare, care contravin dreptății și adevărului să fie oprite. Să ne rugăm ca frica de Domnul să trezească pe parlamentarii și guvernanții țării.
 • LEGILE  ȚĂRII.  Avem nevoie de legi drepte, bazate pe valori creștine, de un sistem juridic integru, de oameni integri în elaborarea și aplicarea legilor.   Modificările Constituției României, care se pregătesc – pentru definirea corectă a statului român (stat național unitar român), pentru definirea biblică a familiei, pentru libertatea credinței creștine si a libertății de exprimare a valorilor creștine în public. Domnul protejează o națiune și prin legile care o guvernează. Dacă prin legile României se deschid uși pentru fărădelege, (acceptarea – prin lege- a unor păcate numite urâciuni de Domnul), țara noastră va fi expusă atât asaltului întunericului  într-un mod greu de imaginat cât și judecăților Domnului!
 • Să ne rugăm și pentru alte proiecte de legisă fie oprite cele care vor să oprească vocea societății civile și să controleze resursele financiare ale asociațiilor și fundațiilor (toate organizațiile creștine vor fi afectate)
 • Familii – continuăm rugăciunea pentru organizarea referendumului și definirea biblică a familiei în Constituția țării, pentru restaurarea familiilor destrămate, oprirea  violenței  în familii, eradicarea sărăciei, reîntregirea familiilor afectate de plecarea  părinților la muncă în alte țări. Conștientizarea celor ce trăiesc în concubinaj că trăiesc în păcat și întoarecerea lor spre Dumnezeu; să ne rugăm ca PARTENERIATELE CIVILE SĂ NU FIE LEGIFERATE în România.
 • Protejarea copiilor de educația sexuală demonică, de educație nebiblică; legi care să asigure protejarea și dezvoltarea copiilor conform identității de gen (băiat, fată) cu care s-au născut;  păstrarea valorilor creștine în educația copiilor-în familii și în sistemele de învătământ; învățământ bazat pe norme biblice;  legi favorabile adopției copiilor orfani sau abandonati – în familii constituite biblic. Protecția copiilor de atacurile demonice prin pedofilie, trafic de copii, abuzuri fizice, sexuale  și emoționale asupra lor.
 • mântuirea copiilor din România –de la copii mici la preadolescenți. DOMNUL ADUCE O EXPLOXIE A TREZIRII LA COPII. SĂ NE RUGĂM ȘI PENTRU PROTECȚIA LOR – cel rău vrea să fure vieți de copii în națiunea noastră. Să ne rugăm pentru vaccinuri bune.
 • PACEA, UNITATEA NAȚIONALĂ și INTEGRITATEA TERITORIALĂ a României,  PROTECȚIA țării în interior și la granițe.  PREGĂTIREA ANIVERSĂRII Centenarului – 100 de ani de la reîntregirea României în 1 dec 1918.  Să ne rugăm pentru recunoașterea și respectarea suveranității statului român peste TOT  teritoriul țării, pentru restaurarea istoriei reale a României,  pentru stingerea tensiunilor interetnice din inima țării, ca orice manipulare, orice acțiuni oculte prin care se încearcă destabilizarea României  în interior, să fie nimicite. Să ne rugăm pentru anularea planurilor de fragmentare  a populației și a teritoriului țării!
 • parteneriatul cu NATO, UE, SUA, țările vecine. România să fie ALINIATĂ în relațiile internaționale, conform voii Domnului.  Relație bună a României cu Israelul, ca România să fie de partea Israelului!
 • Să ne rugăm intens ca România să-și mute ambasada din Israel la Ierusalim, cât mai repede.
 • Protecție față de acțiuni agresive si tendințele expansioniste, față de România, ale Rusiei, Ungariei, Turciei și OPRIREA  lor (vor extindere peste România în baza vechilor imperii).  Să ne rugăm ca acțiunile pe care le plănuiesc  împotriva României,  să fie zădărnicite.
 • strategii înțelepte de apărare și de securitate națională, resurse pentru protejarea țării ; pentru armata română și industria de apărare a țării, pentru creșterea capacității de apărare a țării,  pentru investiții importante în apărarea țării; pentru serviciile de securitate ale țării – să fie alerte și să vegheze la siguranța națională a țării. Să ne rugăm pentru INTEGRITATE în aceste sisteme de protecție ale țării, pentru curățirea de corupție. Să ne rugăm pentru oameni noi, bine pregătiți, integri, care să intre în aceste sisteme.
 • Să ne rugăm pentru anihilarea structurilor ascunse de putere și de trafic de influență care afectează economia și siguranța națională.
 • protecție față de destabilizări interne economice, sociale, de lovituri militare, forme de terorism/sabotaj în România,  atacuri cibernetice;   protecţie față de tensiuni interne generate prin manipulări;  anihilarea  manipulărilor  și  intoxicărilor informaționale, a  răspândirii de informații false prin media (internet, știri);   anihilarea celulelor teroriste, a grupărilor paramilitare, a rețelelor de trafic de persoane, de droguri, de arme;  protecție față de atacuri si destabilizări financiare, economice și șocuri financiare
 • Protecția țării de asaltul spiritului islamic (val de refugiați, moscheea din București).
 • Dezvoltarea ECONOMIEI românești, a sectoarelor vitale pentru țară: industria, agricultura, energetic, tehnologii înalte (IT), transporturi, comunicații, apărare,  invenții-inovații. Să ne rugăm pentru resursele naturale ale țării: zăcăminte (minerale- aur, petrol, gaze, sare), păduri, ape, ape minerale- pentru protecția și valorificarea lor în interesul țării, pentru investiții corecte.  Să ne rugăm pentru oprirea distrugerilor din economie,  pentru restaurarea proprietătii românilor asupra terenurilor din țară, pentru OPRIREA EXODULUI POPULAȚIEI  din România, pentru locuri de muncă, pentru întoarcerea românilor acasăBătălia se dă pentru resurse,  care fac ca o națiune să poată avansa. Să ne rugăm pentru creștere economică, pentru ca să fie hrană în țară. O ȚARĂ SĂRĂCITĂ, CU POPULAȚIE DIMINUATĂ,  POATE FI UȘOR DE CUCERIT, de DIVIZAT, de CONTROLAT! Să ne rugăm ca acest PLAN DEMONIC DE DESTRĂMARE A ȚĂRII SĂ FIE ANIHILAT SI DOMNUL SĂ ADUCĂ RESTAURAREA ROMÂNIEI
 • Protecția barajelor, podurilor mari , a principalelor drumuri și căi ferate (care să fie restaurate rapid), protecția spectrului de frecvențe ale țării, al rețelelor de comunicații,  al sistemului energetic  național și siguranța  energetică a țării. Să ne rugăm pentru autostrăzile din România – să fie construite rapid, mai ales  cele care traversează munții.
 • Protecția țării și a populației de epidemii, dezastre naturale- furtuni violente,  inundații și cutremure mari- PS 91.
 1. Pentru Biserica Domnului din România, continuăm să ne rugăm pentru:

POCĂINȚĂ ȘI ALINIERE A INIMILOR ȘI VIEȚILOR NOASTRE CU VOIA LUI DUMNEZEU (Is 60:1-4);  SFINȚIRE, TREZIRE, INTEGRITATE, VIGILENȚĂ  la starea noastră, crestere în credintă, ÎNTELEGEREA VREMURILOR – pregatire pentru VENIREA DOMNULUI – extinderea ÎMPĂRĂȚIEI LUI DUMNEZEU, întoarcere la Scriptură, radicali pentru Isus. MOBILIZAREA creștinilor la rugăciune. Restaurarea părtășiei cu frații– în grupe, în comunitatea creștină și atenție la pericolul părtăției virtuale- prin internet, care duce la izolare, care fură timp și putere. E o chemare la pocăință, la unitate, la întoarcere la dragostea dintâi, la rugăciune necurmată, la tânjire după Domnul, la dor de Dumnezeu, la foame și sete după Dumnezeu! Dumnezeu ne cheamă să FIM GATA!  

 • Trezirea copiilor, a adolescențilorimplicarea lor în rugăciune, în slujire. Să strângem copiii în jurul Domnului!
 • Unitate între generații, restaurarea relațiilor în Trupul lui Cristos și mobilizare corporativă în credință și acțiune pentru a impacta lumea. Reforma în Biserica din România –  ca Biserica să iasă dintre ziduri, să fie gata pentru marele seceriș.
 • Lucrarea Duhului Sfânt în Biserica Domnului din Români Să ne pocăim de împotrivirea noastră la lucrarea Duhului Sfânt și să ne rugăm pentru revelație și putere pentru Biserica Domnului (Ef.1:17-21; Ef3:16-21). Să ne rugăm pentru lucrarea în putere a Duhului Sfânt prin Biserică, prin semne și minuni, pentru activarea lucrării darurilor spirituale prin poporul Domnului.
 • Eliberarea prinșilor  de război. Să ne rugăm  pentru creștinii persecutați din lume.
 1. Israel SUA au recunoscut, în 6 dec 2017, Ierusalimul ca fiind capitala Israelului. Pregătesc mutarea ambasadei SUA în Ierusalim. Este un pas extrem de important în evoluția situației din Israel. E tot mai imperios necesar să ne rugăm pentru pacea și nedivizarea Ierusalimului. Nori de război se adună din nou asupra Israelului. Să ne rugăm pentru trezire în Israel , pentru pacea, protecția și binecuvântarea Israelului,  pentru liderii ţării, pentru protecția de atacuri teroriste și militare și pentru resursele de care au nevoie, pentru întoarcerea evreilor în Israel, conform Scripturii.

Mulțumim Domnului pentru relațiile economice și politice tot mai bune dintre România și Israel – e un răspuns la rugaciune!

 Să continuăm să stăruim pentru ca România să fie o țară care să fie de partea Israelului – o națiune oaie! (Mat 25: 31-34)

Să ne rugăm intens ca  România să-și mute ambasada din Israel la Ierusalim, cât mai repede.

Să continuăm să ne rugăm pentru TIMPUL Domnului în desfășurarea evenimentelor din Orientul Mijlociu.

Domnul sa binecuvânteze România și Israelul! MARANATA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *