SĂPTĂMÂNA 2 | Rugăciune pentru familii | 13 – 19 martie

Perioada de 40 de zile înaintea sărbătorii Paștelui, când celebrăm jertfa Domnului Isus Hristos, care a murit pentru păcatele noastre, și Învierea Lui, este o perioadă în care DOMNUL NE CHEAMĂ SĂ NE POCĂIM, să ne ÎNTOARCEM la EL cu toată ființa noastră, în post și rugăciune pentru noi, familiile noastre, Biserica Lui din România, pentru țara noastră, România. Este chemarea Domnului de a ne ÎNTOARCE la El – din starea ca a bisericii din Laodiceea (Apocalipsa 3:14-22), la starea smerită a bisericii din Filadelfia (Apocalipsa 3:7-13), de a ne sui pe muntele Lui sfânt (Psalmul 24:3-6, Psalmul 15).

Vă chemăm să ne unim în această perioadă de post și rugăciune, în care esența este POCĂINȚA noastră de păcate personale, în care să ne cerem iertare pentru păcatele și fărădelegile comise de alții, făcând această slujire de a fi mijlocitori între oamenii pierduți și Dumnezeu.

Perioada aceasta de 40 de zile de rugăciune și post ar trebui să aibă aceste 4 caracteristici:

Pocăință intensă – să ne doară păcatele noastre, să tânjim să ne curățim inimile, să fim plini de Duhul Sfânt.

Tânjire după Domnul – apropiere de El, dor după Dumnezeu, foame și sete după Cuvânt și Duhul Sfânt.

Rugăciune fierbinte – o comunicare pasionată, din dragoste, cu Creatorul universului și Mântuitorul nostru, mijlociri fierbinți pentru oameni, pentru țară. E vremea revărsării Duhului Sfânt, vremea TREZIRII, a marelui SECERIȘ!

Durere pentru cei pierduți – să ne doară pentru oameni, să luptăm ca sufletele lor să nu ajungă în iad!

Perioada de 40 zile este împărțită în săptămâni, în care ne vom focaliza pe anumite puncte de rugăciune:

Săptămâna 1: 7 martie – 12 martie – Personal
Săptămâna 2: 13 martie – 19 martie – Familii
Săptămâna 3: 20 martie – 26 martie – Biserică
Săptămâna 4: 27 martie – 2 aprilie – Națiune/populație
Săptămâna 5: 3 aprilie – 9 aprilie (Florii) – Țară
Săptămâna 6: 10 aprilie – 15 aprilie – Laudă, închinare, mulțumire

Săptămâna 2 | 13 martie – 19 martie
Familii (Familia proprie și extinsă)

 • Pocăință pentru lipsa noastră de rugăciune pentru familia extinsă.
 • Rugăciune pentru relațiile dintre soți, dintre părinți și copii. Pocăințe pentru relații defectuoase și restaurarea lor
 • Rugăciune intensă pentru copiii și tinerii din familie – relația lor cu Domnul, mântuire, protecție, relația lor cu părinții. Mântuirea celor nemântuiți din familie (familia apropiată și familia extinsă).
 • Pocăință pentru greșelile membrilor familiei extinse; rugăciune pentru pocăință și mântuirea lor.
 • Relațiile cu membrii familiei noastre și cu membrii familiei extinse – restaurarea relațiilor, a comunicării în pace și înțelepciune, iertarea celor care ne-au supărat.
 • Tot ce Domnul vă mai arată legat de familia proprie și familia extinsă.

Familiile din România

 • Să ne rugăm pentru legi care să sprijine familia biblică, să o protejeze, care să încurajeze creșterea copiilor. Să nu obosim în rugăciunea pentru sacralitatea familiei – așa cum a creat-o Dumnezeu.
 • Pentru puritatea inimilor copiilor noștri, pentru oprirea oricăror forme de educație sexuală nebiblică a copiilor, pentru legi bune care să protejeze copiii din România de abuzuri fizice, emoționale, de educație sexuală denaturată, de politicile educaționale agresive ale unor grupuri.
 • Să ne rugăm pentru copiii și tinerii din țara noastră – pentru care nu se roagă nimeni (din familii nemântuite, copii abandonați, copii prinși în rețele de trafic de persoane).
 • Pocăință pentru abandonarea copiilor de părinții plecați la muncă în străinătate (orfanii cu părinți). Pocăință pentru abandonarea copiilor în orfelinate, pentru neglijarea copiilor de părinții prea ocupați, care nu își fac timp pentru copiii lor – e tot o formă de abandon! Să ne cerem iertare pentru părinții cu inimi împietrite față de copiii lor. Să ne rugăm pentru întoarcerea inimilor părinților spre copiii lor. Să ne rugăm pentru vindecarea inimilor copiilor abandonați și reîntregirea familiilor.
 • Să ne rugăm pentru oprirea sinuciderilor în rândul copiilor. Să ne rugăm pentru ca Domnul să aducă vindecare inimilor acestor copii și tineri și ca ei să-L întâlnească personal pe Isus – Mântuitorul!
 • Pocăință de AVORTURI, de sângele nevinovat vărsat în România, avorturi comise chiar de cei ce se numesc creștini.
 • Copiii din școli – pentru protecția și creșterea lor la adăpostul Domnului. Pentru păstrarea credinței creștine în educația copiilor în școli.
 • Vindecarea și reîntregirea familiilor – a celor afectate de sărăcie, violență, de plecarea unuia dintre soți la muncă, vindecarea relațiilor dintre cei doi soți, dintre copii și părinți.
 • Pocăință pentru rata mare a divorțurilor. Să ne rugăm pentru stoparea DIVORȚURILOR, împotriva cauzelor care duc la divorț(sărăcie, violență, alcool, imoralitate, etc).
 • Pocăință pentru rata mare a concubinajelor dinRomânia – când foarte mulți aleg sătrăiască „fără obligații” și nu știu că intră sub blestem – blestem care se extinde și asupra copiilor rezultați din astfel de relații. Să ne pocăim de acest flagel și să ne rugăm pentru trezirea acestor oameni. Să ne rugăm ca legea parteneriatelor civile să nu fie aprobată de Parlament.

Cum postim?

Cum are încredințare fiecare, dar ar fi bine măcar 1-2 zile pe săptămână.

Cine poate, ar fi bine ca în acest interval să ia 21, 7 sau 3 zile de post, odată sau de mai multe ori în timpul celor 40 de zile. Se poate posti doar cu legume și fructe (21 zile, 7 zile, 3 zile), sau cu o masă pe zi seara (21 zile, 7 zile, 3 zile). Alegem mâncăruri simple, ușoare. Dar este după încredințarea fiecăruia.

Esențială este atitudinea inimii noastre și dorința de a ne înfrâna firea noastră, care poftește împotriva Duhului!

Cu toții putem posti de:

 • obiceiuri care fură timp și ne împiedică în relația cu Domnul (mers excesiv la cumpărături, timp pierdut prin magazine, timp pierdut în activități neesențiale, timp pierdut în discuții inutile, în părtășii care nu zidesc)
 • timp petrecut inutil la televizor (se pot vedea pe scurt știrile importante sau programe creștine)
 • post de Facebook, alte rețele de socializare, lecturi care nu zidesc
 • mâncăruri neesențiale (mâncăruri grele, sofisticate), de forme de îmbuibare.

Alătură-te și tu acestei inițiative a Rețelei de rugăciune pentru România! De asemenea, te încurajăm să spui și altora despre această inițiativă, pentru că ne dorim să ne unim cât mai mulți creștini înaintea Tronului de Har al Domnului, pentru a primi favoare divină pentru România și pentru popor.

Rămâi conectat cu noi pe parcursul acestor săptămâni, și contactează-ne dacă vrei să ne împărtășești experiența din timpul acestei perioade de post și rugăciune pentru țară. Ne poți suna la numărul de telefon 0256.284.912 sau ne poți scrie un e-mail la contact@reteauaderugaciune.ro

Urmărește activitatea Rețelei de rugăciune și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/reteauaderugaciunepentruromania sau pe contul de Telegram @Reteaua de rugaciune pentru Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *