Perioada de 40 de zile înaintea sărbătorii Paștelui, când celebrăm jertfa Domnului Isus Hristos, care a murit pentru păcatele noastre, și Învierea Lui, este o perioadă în care DOMNUL NE CHEAMĂ SĂ NE POCĂIM, să ne ÎNTOARCEM la EL cu toată ființa noastră, în post și rugăciune pentru noi, familiile noastre, Biserica Lui din România, pentru țara noastră, România. Este chemarea Domnului de a ne ÎNTOARCE la El – din starea ca a bisericii din Laodiceea (Apocalipsa 3:14-22), la starea smerită a bisericii din Filadelfia (Apocalipsa 3:7-13), de a ne sui pe muntele Lui sfânt (Psalmul 24:3-6, Psalmul 15).
Vă chemăm să ne unim în această perioadă de post și rugăciune, în care esența este POCĂINȚA noastră de păcate personale, în care să ne cerem iertare pentru păcatele și fărădelegile comise de alții, făcând această slujire de a fi mijlocitori între oamenii pierduți și Dumnezeu.
Perioada aceasta de 40 de zile de rugăciune și post ar trebui să aibă aceste 4 caracteristici:
– Pocăință intensă – să ne doară păcatele noastre, să tânjim să ne curățim inimile, să fim plini de Duhul Sfânt.
– Tânjire după Domnul – apropiere de El, dor după Dumnezeu, foame și sete după Cuvânt și Duhul Sfânt.
– Rugăciune fierbinte – o comunicare pasionată, din dragoste, cu Creatorul universului și Mântuitorul nostru, mijlociri fierbinți pentru oameni, pentru țară. E vremea revărsării Duhului Sfânt, vremea TREZIRII, a marelui SECERIȘ!
– Durere pentru cei pierduți – să ne doară pentru oameni, să luptăm ca sufletele lor să nu ajungă în iad!
Perioada de 40 zile este împărțită în săptămâni, în care ne vom focaliza pe anumite puncte de rugăciune:
Săptămâna 1: 7 martie – 12 martie – Personal
Săptămâna 2: 13 martie – 19 martie – Familii
Săptămâna 3: 20 martie – 26 martie – Biserică
Săptămâna 4: 27 martie – 2 aprilie – Națiune/populație
Săptămâna 5: 3 aprilie – 9 aprilie (Florii) – Țară
Săptămâna 6: 10 aprilie – 15 aprilie – Laudă, închinare, mulțumire
Cum postim?
Cum are încredințare fiecare, dar ar fi bine măcar 1-2 zile pe săptămână.
Cine poate, ar fi bine ca în acest interval să ia 21, 7 sau 3 zile de post, odată sau de mai multe ori în timpul celor 40 de zile. Se poate posti doar cu legume și fructe (21 zile, 7 zile, 3 zile), sau cu o masă pe zi seara (21 zile, 7 zile, 3 zile). Alegem mâncăruri simple, ușoare. Dar este după încredințarea fiecăruia.
Esențială este atitudinea inimii noastre și dorința de a ne înfrâna firea noastră, care poftește împotriva Duhului!
Cu toții putem posti de:
- obiceiuri care fură timp și ne împiedică în relația cu Domnul (mers excesiv la cumpărături, timp pierdut prin magazine, timp pierdut în activități neesențiale, timp pierdut în discuții inutile, în părtășii care nu zidesc)
- timp petrecut inutil la televizor (se pot vedea pe scurt știrile importante sau programe creștine)
- post de Facebook, alte rețele de socializare, lecturi care nu zidesc
- mâncăruri neesențiale (mâncăruri grele, sofisticate), de forme de îmbuibare.
Săptămâna 1 | 7 martie – 12 martie
Personal (ne rugăm pentru noi și familia noastră)
Pocaință de orice formă de păcat din viața personală:
păcate ascunse – cu care ne luptăm, dar nu ieșim din ele. Tot ce este în ascuns, va ieși la lumină – e o vreme când Domnul dă pe față păcate ascunse! Fără pocăință, ne înșelăm singuri dacă vom crede că putem fi bine.
relații păcătoase – bazate pe manipulare, control, poftă a ochilor, “prietenii” din interes.
păcate de comportament cu scuza “eu așa sunt”(lipsă de respect, de răbdare, comportament dur, încăpățânare excesivă, izbucniri de mânie) – care justifică faptele firii și nu lasă loc roadei Duhului (caracter transformat). E o formă prin care ne împotrivim lucrării Duhului Sfânt în inimile noastre și NU vrem să ne lăsăm transformați.
păcate aparent neimportante – cu care ne-am obișnuit și nu realizăm că întristăm pe Domnul: (de ex: vorbire ușuratică, sau atitudini aspre, forme de mânie, agresivitate, lipsă de răbdare cu copiii, cu familia).
- curățirea inimii noastre în relația cu Domnul, pocăință de lipsa pasiunii pentru Domnul, pentru Cuvânt, pentru rugăciune. Pocăință pentru înșelarea Domnului – nu am dat zeciuiala; lipsa dărniciei, a facerii de bine din viața noastră.
- curățirea inimii noastre de neiertare. Pocăință de faptul că nu am vrut să iertăm! Decizia DE A IERTA pe TOȚI cei ce ne-au greșit, ne-au ofensat, ne-au făcut rau, ne-au batjocorit, ne-au trădat, ne-au înșelat. Să renunțăm să ne justificăm ca să nu iertăm, să renunțăm să ne facem singuri dreptate. Să cerem Domnului ajutor să putem ierta. Dar mai întâi contează DECIZIA noastră de a IERTA. Apoi, Domnul ne va ajuta să fim eliberați de neiertare, amărăciune.
- Relații în familie – restaurarea lor. Curățire de neiertare, mânie, amărăciune. Curățirea și restaurarea relațiilor între soți, a relațiilor cu copiii, cu rudele apropiate sau depărtate.
- relații cu frații din Trupul lui Hristos. Pocăința de invidie, gelozie, dispreț, indiferență, egoism, condamnare, bârfă, calomnie, judecată față de poporul Domnului și mai ales față de lideri.
- Pocăință de lipsa mărturiei creștine – nu vorbim altora de Domnul, din indiferență, egoism!
- Pocăință de orice forme de antisemitism sau antisionism (ura față de evrei sau față de Israel) din inimile noastre.
- pocăință de lăcomie, de zgârcenie, de frica zilei de mâine (nu ne încredem în Domnul pentru pâinea noastră), lipsa de înțelepciune în administrarea finanțelor, investiții fără călăuzirea Domnului
- pocăință pentru alegeri greșiteîn ce privește locul de muncă (unde se fac mai mulți bani), alergare după bogățiile lumii, părăsirea familiei pentru a lucra în altă țară. Pocăință pentru orice forme de compromis în relații financiare – munca la negru, plata la negru, mită.
- Relația personală cu colegii de muncă. Pocăință de atitudini greșite la locul de muncă!
- Pocăință de compromis, înșelăciune, mită în relația cu institutiile societății. Pocăință de atitudini greșite în instituțiile în care mergem (primării, bănci, administrația financiară, școli, unități medicale, etc). Să nu călcăm legile! Să fim lumină, sare! Să mergem fără frică, binecuvântând locurile unde mergem și rugându-ne pentru oamenii din aceste instituții. Pocăință de orice batjocură, vorbire de rău la adresa oamenilor din instituțiile statului, din conducerea țării. Suntem datori să ne rugăm pentru ei, nu să-i judecăm – judecata este a Domnului.
- Pocăință pentru orice formă de încălcare a legilor (legi de circulație, legi fiscale, legi comerciale, etc)
- Pocăință de vorbirea de rău despre România, de faptul că înnegrim țara prin vorbirea noastră.
- Pocăință de tot ce Domnul vă va arăta personal!
FIE CA STRIGĂTUL INIMILOR NOASTRE SĂ FIE AUZIT SUS!
Alătură-te și tu acestei inițiative a Rețelei de rugăciune pentru România! De asemenea, te încurajăm să spui și altora despre această inițiativă, pentru că ne dorim să ne unim cât mai mulți creștini înaintea Tronului de Har al Domnului, pentru a primi favoare divină pentru România și pentru popor.
Rămâi conectat cu noi pe parcursul acestor săptămâni, și contactează-ne dacă vrei să ne împărtășești experiența din timpul acestei perioade de post și rugăciune pentru țară. Ne poți suna la numărul de telefon 0256.284.912 sau ne poți scrie un e-mail la contact@reteauaderugaciune.ro
Urmărește activitatea Rețelei de rugăciune și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/reteauaderugaciunepentruromania sau pe contul de Telegram @Reteaua de rugaciune pentru Romania