RĂSCUMPĂRARE: Semnele vremurilor, cu Willem J. J. Glashower | Episodul 2 /52

Când vor începe să se întâmple aceste lucruri, îndreptaţi-vă şi ridicaţi-vă capetele, pentru că răscumpărarea voastră se apropie!” (Luca 21:28 NTR)

Când Isus vorbește despre „semnele vremurilor”, El menționează un număr mare de lucruri care se vor întâmpla în această lume. Majoritatea dintre acestea nu sunt plăcute. Citind despre „aceste lucruri” poate aduce teamă în inima ta. Dar El adaugă imediat ceva: când „aceste lucruri” încep să se întâmple, trebuie să înțelegeți că răscumpărarea voastră se apropie.

El spune acest lucru prietenilor Săi, ucenicii. Ei L-au urmat și au lăsat totul la o parte. Petru Îl întreabă într-o zi: Iată că noi am lăsat totul şi Te-am urmat.” Isus a răspuns: „Adevărat vă spun că nu este nimeni care să fi lăsat casă, sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă, sau nevastă, sau copii, sau holde pentru Mine şi pentru Evanghelie şi să nu primească acum, în veacul acesta, de o sută de ori mai mult: case, fraţi, surori, mame, copii şi holde, împreună cu prigoniri; iar în veacul viitor, viaţa veşnică” (Marcu 10:28-30).

Pe scurt, să-L urmezi pe Isus înseamnă să faci sacrificii, dar înseamnă, de asemenea, o mare bucurie și un viitor minunat. Când „aceste lucruri” încep să se întâmple, le puteți privi dintr-o perspectivă profetică! Puteți învăța să le priviți. Dintr-o dată veți înțelege că totul pare că trebuie să se întâmple, dar, în final, toate vor duce spre marea răscumpărare!

Acest lucru nu face ca lucrurile care se întâmplă în întreaga lume să fie mai bune sau mai puțin înspăimântătoare. Iar când ești în mijlocul acestora, este chiar mai mult decât teribil. El vorbește despre persecuții, cutremure, boli contagioase, martiraj, fărădelegi, foamete, încercări, necazuri și multe altele. Legat de persecuție: noi, creștinii din Occident, nu ne confruntăm încă cu prea multă persecuție. Dar în multe alte părți ale lumii, lucrurile sunt complet diferite. În istoria bisericii din ultimii 2000 de ani putem citi despre multele perioade de persecuții îngrozitoare asupra creștinilor și evreilor. Dar, de asemenea, citim și că sângele martirilor a fost, de multe ori, sămânța bisericii.

Renunțând la tot pentru Isusși pentru Evanghelie pare un mesaj foarte radical. Și așa este. Acest lucru era valabil și pentru Avraam, patriarhul poporului evreu și tatăl tuturor celor care cred (Romani 4:16, Galateni 3: 6-9). Lui, Domnul i-a cerut să îl lege pe fiul său, Isaac, și să-l pună pe altar: Dumnezeu i-a zis: „Ia pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pe care-l iubeşti, pe Isaac; du-te în ţara Moria şi adu-l ardere de tot acolo, pe un munte pe care ţi-l voi spune” (Geneza 22:2). Când Avraam a fost gata să facă asta, el și-a primit fiul înapoi ca pe un înviat din morți, după cum ni se spune în Evrei 11:17-19: „Să nu pui mâna pe băiat şi să nu-i faci nimic; căci ştiu acum că te temi de Dumnezeu, întrucât n-ai cruţat pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pentru Mine.” (Geneza 22:12).

Oricine renunță la tot pentru Isus și pentru Evanghelie, va primi totul înapoi. Dar El trebuie să fie prioritatea numărul unu în inima noastră. Da, vin și persecuțiile, dar vom primi și viața veșnică. Orice s-ar întâmpla în această lume, astăzi și în viitor, în cele din urmă va duce la răscumpărarea noastră. Deci, să ne uităm la toate aceste „semne ale timpurilor” de la sfârșit la început (Isaia 46:10), de la răscumpărarea finală la situația de astăzi și de mâine. Fiți mai presus de situațiile ce apar și înțelegeți că Dumnezeu este în control!

preluare din cartea Semnele vremurilor, scrisă de Rev. Willem J.J. Glashouwer, Președinte Christians for Israel International

Preț: 25 lei | Alfa Omega Publishing – click aici pentru comandă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *