DURERILE NAȘTERII: Semnele vremurilor, cu Willem J. J. Glashouwer | Episodul 3 /52

Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor. (Matei 24:8)

Ce sunt durerile nașterii? Durerile nașterii, sau contracțiile, precedă nașterea unui copil. Cum funcționează acest lucru? În jurul săptămânii a 24-a de sarcină, viitoarea mamă experimentează deja contracțiile Braxton Hicks, cunoscute și sub numele de contracții de pregătire. Aceste contracții, de obicei, nu sunt prea dureroase și au loc la intervale neregulate.

Nașterea începe când uterul începe să se contracte. Când încep contracțiile, intervalul dintre două contracții este în jur de 10-30 de minute și durează aproximativ 40-60 de secunde. Pe măsură ce travaliul progresează, contracțiile uterului apar mai des și devin mai lungi și mai dureroase. O contracție începe fiind puțin dureroasă, dar, pe măsură ce timpul trece, devine din ce în ce mai dureroasă, până când atinge un vârf. După aceasta, durerea dispare; este ca un val. Prin contracțiile care devin tot mai dureroase, nașterea copilului se apropie.

Astfel, durerile nașterii devin mai puternice și adesea mai dureroase. Intensitatea, durata și frecvența cresc. Spre sfârșit, contracțiile pot fi atât de puternice și dureroase încât mama ajunge adesea să exclame: „Nu mai pot suporta!” Ca soț, nu poți face decât să ții mâna soției tale și să te rogi lui Dumnezeu ca totul să fie bine. Din fericire, de cele mai multe ori, totul este bine în cele din urmă. Iar când totul s-a încheiat și îți ții copilul în brațe, nu mai rămâne decât o bucurie și o recunostință de nedescris. Curând, durerea este uitată.

Domnul Isus compară lucrurile care se vor întâmpla pe planeta Pământ cu durerile nașterii. Contracții dureroase, care se vor mișca în întreaga lume. Procesul începe încet, dar până când se apropie nașterea „copilului”, intervalele vor fi mai scurte, iar intensitatea și durerea vor crește.

Dacă privim la ceea ce se întâmplă în lumea din jurul nostru, vedem că au loc crize după crize. Abia se sfârșește o criză, că următoarea a început deja. Dezastru după dezastru, problemă după problemă, cutremur după cutremur, război după război și masacru după masacru. Acestea continuă să vină precum valurile mării, cu intensitate mică sau mai mare. În cele din urmă, simțim că deja e prea mult de suportat și ne întrebăm: „Poate omenirea și planeta Pământ să îndure mult mai mult? Va fi acesta sfârșitul? Va avea loc anihilarea totală a omenirii și distrugerea totală a planetei Pământ? Este acesta sfârșitul lumii și al istoriei omenirii?”.

Dar El spune: „acestea sunt durerile nașterii”. Da, ele cresc și vor fi din ce în ce mai dureroase, cu pauze tot mai scurte. Da, spre sfârșit va fi aproape imposibil de îndurat. Dar, în cele din urmă, va fi nașterea „copilului”. Răscumpărarea se apropie. Împărăția păcii și a neprihănirii peste întregul pământ se apropie. Începând din Ierusalim, acea pace va acoperi într-o bună zi întregul pământ. Nu există urmă de îndoială în această privință. Națiunile nu se vor mai pregăti pentru război în acea perioadă (Isaia 2:2-4).

Să privim la un exemplu din istorie. Martin Luther a scris în vremea sa faimosul imn „Ein feste Burg ist unser Gott” ( tr. „Cetate tare-I Dumnezeu”), când forțele islamice se îndreptau spre Viena și situația părea disperată. Luther a scris cuvintele și a compus melodia undeva între anii 1527 și 1529. A fost tradusă în multe limbi, iar în limba engleză a fost tradusă de cel puțin șaptezeci de ori. Cuvintele sunt o parafrazare a Psalmului 46. John M. Merriman, profesor la Universitatea Yale, scrie că imnul „a început ca un cântec de luptă, pentru a inspira soldații împotriva forțele otomane”, în timpul războaielor otomane din Europa.

Domnul a fost milostiv în acele zile. Neputința otomanilor de a cuceri Viena în 1529 a schimbat mersul lucrurilor împotriva a aproape un secol de cucerire în Europa de Est și Europa Centrală. Imperiul Otoman a anexat anterior Ungaria Centrală și a înființat un stat vasal în Transilvania. Potrivit lui Arnold J. Toynbee: „Eșecul primului asediu al Vienei a pus capăt fluxului de cuceriri otomane care a inundat Valea Dunării timp de un secol”. Orice se întâmplă și se va întâmpla, Dumnezeu este în control.

preluare din cartea Semnele vremurilor, scrisă de Rev. Willem J.J. Glashouwer, Președinte Christians for Israel International

Preț: 25 lei | Alfa Omega Publishing – click aici pentru comandă

https://alfaomega.tv/librarie/israel-orientul-mijlociu/semnele-vremurilor-willem-j-j-glashouwer-produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *