Punctele de rugăciune ale lunii august 2019

Descarcă punctele de rugăciune în format electronic

 Dacă poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga, şi va căuta Faţa Mea şi se va abate de la căile lui rele – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul, şi îi voi tămădui ţara.”  2 Cr 7:14

La începutul lunii iulie spuneam: Începând cu luna IULIE, suntem într-un sezon nou, de teste pentru cei din jurul nostru – vecini, loc de muncă, comunitate – și pentru țară. Urmează o perioadă mai dificilă pentru România. Domnul vrea să fim atenți la ce este în jurul nostru, în țara noastră, să ne rugăm și să acționăm. Vor fi situații în care Biserica Domnului din România va fi mâna de ajutor pentru oamenii aflați în situații limită. Biserica Domnului ajută și acum, dar vor fi situații în care va fi nevoie de mobilizare rapidă pentru ajutorare. Să fim deschiși și să ne pregătim inimile.

Au fost cele două cazuri care au răscolit România: cel al fetiței dată spre adopție într-un mod brutal, violent, și cel al crimelor din Caracal, a căror victime au fost două tinere, una dintre ele, adolescentă.

Dacă astfel de lucruri rele se întâmplă pe teritoriul țării, responsabili suntem și noi, Biserica Domnului în România, pentru că nu ne-am rugat, pentru că stăm pasivi, nepăsători la ce este în jur. Avem comentarii și gânduri de condamnare de multe ori, socotind că așa merită cei care trăiesc în păcat. Da, cei din jurul nostru care nu-L cunosc pe Domnul, așa cum pretindem că-L cunoaștem noi, trăiesc în păcat, dar nici noi nu am fost altfel până nu ne-a răscumpărat Domnul nostru. Nu la a-i condamna suntem chemați, ci la a ne ruga pentru ei, pentru mântuirea lor, pentru schimbarea atmosferei spirituale din zonele, din comunitățile în care suntem.

Domnul zguduie o țară, dar de fapt, ne zguduie pe noi, poporul Lui, pentru că dacă nu ne ridicăm acum să mijlocim pentru oprirea acestui val de violențe, pentru protecția și binecuvântarea copiilor și tinerilor țării, mâine răul acesta vine peste copiii noștri. Da, Domnul ne păzește în mijlocul furtunilor, dar nu ne putem ascunde în confortul creștin, fără să ne pese de cei din jur.

  Înteleg că este un nou test pe care ni-l dă Domnul, îngăduind aceste lucruri în țara noastră. E un nou test pentru creștini, este un nou test legat de familie, de copii, iar Domnul vrea să ne vadă inimile ca și creștini – ne pasă sau nu, acționăm sau nu?

La referendumul pentru familie Domnul ne-a dat un mare test, nouă, Bisericii Lui. Și mulți am eșuat.

Acum este un nou test pentru noi – Biserica. Ce vom face? Putem face multe comentarii și să emitem judecăți. Dar Biserica Domnului are, de fapt, alt mandat – de a purta luptele Domnului cu arme spirituale – adică în rugăciune și în post. Acesta nu este un război în plan natural, ci lupta trebuie purtată în domeniul spiritual, unde Biserica lui Isus Hristos are acces și are autoritate.

 • Este timpul ca Biserica să se ridice ca Debora în România (Jud 5:7-13). Să ne ridicăm ca niște părinți în România (Debora s-a ridicat ca o mamă în Israel!). Părinții luptă pentru copiii lor.
 • Să ne rugăm ca România să se ridice ca o națiune de părinți, o națiune cămin pentru copiii ei! Declarăm că Biserica Domnului se ridică în mandatul de părinte spiritual!
 • Chemăm Numele Domnului peste copiii României și proclamăm binecuvântarea din Numeri 6:24-27 peste ei.
 • ACUM este vremea ridicării. Acum războiul este la porți – la porțile familiilor, la porțile națiunii (Jud 5:8).
 • Pentru luna AUGUST, vă provoc să ne rugăm pentru copiii și tinerii României, cei pentru care poate nu se roagă prea mulți. Să ne rugăm ca vrajmașul să nu-i mai poată atinge. Putem! În Numele Domnului, vă chem să ne ridicăm la luptă – în rugăciune și post, mijlocind, legând puterile întunericului care afectează viitorul țării – copiii și tinerii. Biserica Domnului Isus Hristos este singura care poate acționa în lupta în domeniul spiritual. Autoritățile pot acționa în domeniul natural, dar victoria se câștigă în domeniul spiritual, prin rugăciune și post.
 • Vă îndem să vă uniți, în grupe de casă, în biserici, pentru ne ruga pentru copiii și tinerii țării, nu doar pentru ai noștri.
 • Mă rog ca Domnul să rupă toate legăturile care ne țin captivi în timp (în trecut – cu toate experiențele bune) și spatiu (în zona noastră de confort, de siguranță din biserici, obișnuinte). Domnul face lucruri noi, suntem parte la schimbări drastice ale societății, ale lumii, fie că vrem sau nu.
 • Mă rog Domnului ca toți creștinii să fim aliniați la ritmul și timpul Domnului, să recunoaștem vremurile ca și fiii lui Isahar, care nu doar le recunoșteau, dar știau ce trebuie să facă poporul. Fie ungerea aceasta peste tot poporul Domnului!
 • Motive de rugăciune specifice pentru aceasta lună a rugăciunii pentru copiii și tinerii țării, pentru România:
 • Să ne pocăim de nepăsarea, egoismul, nevegherea noastră, a poporului Domnului din România. Ca popor al Domnului, să ne pocăim de păcatele care se comit pe teritoriul țării. Să ne rugăm ca Domnul să vindece țara (2 Cr. 7:14), prin puterea Sângelui Domnului Isus Hristos.
 • Să ne rugăm pentru TREZIREA noastră, a creștinilor. Să nu ratăm mandatul, chemarea Domnului de a ne ridica ca o armată a Domnului în aceste vremuri grele.
 • Să ne rugăm pentru o stare de vigilență, să fim atenți la ce este în jurul nostru, pentru sensibilitate spirituală accentuată, pentru ascultare de Domnul în mod rapid, fără întârziere, să intrăm în acea stare de rugăciune neîncetată – oricând disponibili pentru Domnul.
 • Să ne rugăm pentru trezirea părinților din această națiune – să fie plini de dragoste pentru copiii lor (oricât de săraci ar fi), sa nu-și abandoneze copiii, să nu-i mai avorteze,  să fie mult mai înțelepți și vigilenți, protejându-i și sfătuindu-i.
 • Să ne rugăm ca Domnul să toarne o dragoste supranaturală pentru copii în inimile părinților și în inimile tuturor românilor.
 • Să ne rugăm pentru frică de Domnul în toată societatea noastră.
 • Să cerem protecția Domnului peste copiii și tinerii țării, ca Domnul să fie scut și pavăză pentru ei. Să ne rugăm ca Domnul să trimită armatele Lui de îngeri în ajutorul poporului nostru! Să legăm puterile întunericului, în numele Domnului Isus Hristos (duhuri de violență, de ucidere, de respingere,  de viol, de minciună, de jaf) și să le interzicem accesul în comunitățile noastre, în țara noastră. Să ne rugăm pentru oprirea violențelor, a abuzurilor din familii.
 • Să ne rugăm pentru sistemul de învățământ din România, pentru oprirea violențelor și agresiunilor verbale și fizice asupra copiilor.
 • Să ne rugăm pentru ca învățături nebiblice legate de identitatea sexuală a copiilor să NU poată pătrunde în învățământul din România. Să ne rugăm pentru cadrele didactice – să fie oameni cu frică de Domnul și cu dragoste curată față de copii.
 • Să ne rugăm pentru autoritățile din România – pentru eradicarea corupției din sistemele de protecție pe care ar trebui să le aplice statul pentru toți cetațenii și în special pentru copii (protecția copiilor, sistemul de adopție a copiilor, măsuri de asistență socială pentru familii în nevoie). Să ne rugăm pentru curățirea structurilor statului în care sunt oameni incompetenți, corupți.
 • Să ne rugăm pentru reformarea sistemelor de protecție a cetățenilor, a copiilor în special, cu prețuirea vieții și a integrității ființei umane. Să ne rugăm pentru înțelepciune, integritate și frică de Domnul pentru cei chemați să facă aceste reforme.
 • Să ne rugăm pentru destructurarea rețelelor de trafic de persoane (copii, de tinere), de droguri. Să ne rugăm pentru un sistem național de educare și prevenire a copiilor, a tinerilor ca să evite capcanele traficanților de droguri, de persoane.
 • Să ne rugăm pentru autoritățile române implicate în lupta cu aceste rețele – înțelepciune, protecție, călăuzire, resurse. Este o muncă grea și periculoasă pe care o fac acești oameni.
 • Să ne rugăm pentru legi drepte, favorabile copiilor și cetățenilor corecți în ce privește adopția, protecția populației, protecția socială, protecția copiilor.
 • Să ne rugăm pentru autoritățile statului și pentru clasa politică – toți sunt oameni care au familii – ca Domnul să-i cerceteze cu mare putere și să aducă o trezire a conștiințelor, a integrității în fiecare, ca oricine este corupt să fie schimbat de Domnul sau schimbat din funcție.
 • Să ne rugăm ca Domnul să ridice oameni integri, competenți, cu înțelepciune de sus, cu frică de Domnul, în conducerea țării noastre – la nivel administrativ, de siguranță a țării și populației, politic, economic, în toate sectoarele societății.
 • Să ne rugăm pentru reformarea societății noastre – în toate sferele de activitate, și mai ales ca flagelul corupției, al incompetenței, al trădării să fie nimicite din societatea românească.
 • E nevoie să venim în acord, dincolo de simpatii politice, să ne rugăm pentru cei aflați în fruntea țării. Să ne rugăm pentru autoritățile române, pentru înțelepciune supranaturală în situațiile neobișnuite care vor veni,  pentru frică de Domnul, coerență și curaj în decizii, care să fie în acord cu principii de dreptate, integritate și loialitate față de țară și popor. Să ne rugăm pentru discernământ supranatural pentru conducătorii țării, ca ei să primească informații utile și corecte la timp și să știe ce decizii să ia. Să ne rugăm pentru conducătorii actuali și viitori ai țării.  Domnul să ridice izbăvitori pentru națiunea noastră – oameni după inima Lui
 • Prin Cindy Jacobs a venit o descoperire: a fost eliberat un duh de violență pe pământ. Să ne rugăm și să interzicem accesul acestui duh, care va încerca să afecteze familiile, bisericile, populația. Să ne rugăm pentru protecția României de destabilizări interne – prin tensiuni între grupuri de populații. Să ne rugăm și pentru oprirea fenomenelor meteo violente și a  atacurilor violente asupra oamenilor prin animale (urși, câini). Să ne rugăm pentru schimbarea legii, ca viața omului să fie protejată.
 1. Continuăm rugăciune pentru România (fiecare zi de vineri – post și rugăciune pentru România (Ioel 2:1, 15).
 • România este într-o perioadă de vulnerabilitate crescută, cu clătinări și provocări puternice în interior, cu instabilitate crescută în jur, vor fi situații explozive la granițe. Să ne rugăm pentru PROTECȚIA, PACEA, SECURITATEA și STABILITATEA României în interior și de jur împrejur,  pentru SIGURANȚA ȚĂRII ȘI A LOCUITORILOR și anihilarea  oricăror forme de agresiune asupra României. Să ne rugăm ca România să fie păzită de destabilizări, atacuri, de decizii greșite ale conducătorilor țării.  Să ne rugăm pentru INTEGRITEATEA TERITORIALĂ a țării.  Să-L chemăm pe Domnul să fie El un zid de foc în jurul României și a populație ei (Zaharia 2:5). Să proclamăm pacea Lui – SHALOM – peste țară și populație.
 • Să-L proclamăm pe Isus Hristos ca Domn și Rege al României, peste teritoriul și populația României! Să declarăm: România este închinată Domnului Isus Hristos! Să-L chemăm pe Domnul Isus ca Izbăvitor al României. Să ne rugăm ca orice dedicări ale României la alte puteri să fie anulate de puterea sângelui Domnului Isus Hristos. Să proclamăm: Tată, vie Împărăția TA, facă-se voia TA, precum în cer, așa și pe pământ – în ROMÂNIA în acest an!  Să ne rugăm pentru trezire în masă a românilor.
 • Să declarăm, prin rugăciune, că  ÎNCHIDEM  PORȚILE  ROMÂNIEI în fața puterilor întunericului, a duhurilor anticristice, de război, de violență, de islam și să cerem ca Dumnezeu să trimită oștile Lui de îngeri în ajutorul României, la granițele țării și în interiorul țării. Să ne rugăm ca profețiile oculte rostite asupra României să fie făcute fără putere.
 • Să ne rugăm pentru împlinirea PROMISIUNILOR DOMNULUI pentru România.
 • Să ne rugăm pentru alianțele și structurile internaționale în care România este parte (NATO, UE), pentru ALINIEREA ROMÂNIEI după  planurile Domnului pentru națiunea noastră. Orice deviere/ deturnare a traiectoriei țării noastre să fie corectată.
 • Să ne rugăm pentru favoarea și protecția Domnului peste România în aceste vremuri așa de complicate și periculoase, pentru VERTICALITATE în decizii în contextul relațiilor internaționale – SUA, UE, NATO, decizii bune pentru populația României și pentru interesele statului național unitar român.
 • Să ne rugăm pentru Parlament, pentru Guvern (pentru primul ministru, pentru miniștrii finanțelor, ai aparării, ai afacerilor externe), pentru Președinte, pentru serviciile de informații, pentru cei implicați în apărarea țării și a populației, pentru cei care administrează resursele țării: finanțe, bogății naturale (păduri, ape, zăcăminte) – ca fiecare să lucreze cu înțelepciune, integritate și frică de Domnul.
 • Să ne rugăm pentru viitorul Președinte al României, să fie cel pregătit de Domnul pentru vremea care vine. Să ne rugăm pentru alegători – să fie călăuziți de Domnul – și cei din țară, și cei din diaspora. Să legăm duhurile de manipulare și influențele oculte, care încearcă să-i afecteze pe alegători. Să cerem protecția Domnului peste mintea și voința celor care vor vota.
 • Protecția populației și a țării de epidemii și dezastre naturale (cutremure, radiații, inundații, furtuni violente, incendii). Să cerem binecuvântarea Domnului din Numeri 6:24-26 peste România și să ne rugăm în baza Ps. 91.
 1. IsraelSă ne rugăm pentru protecția țării și a populației în mod deosebit în această perioadă, să ne rugăm pentru pacea și integritatea Ierusalimului. Să ne rugăm pentru liderii României – să ia decizii de a ajuta Israelul. Să ne rugăm ca România să fie în continuare un sprijin pentru Israel.

           Să continuăm să ne rugăm pentru TIMPUL Domnului în desfășurarea evenimentelor din Orientul Mijlociu!

Domnul să binecuvânteze România și Israelul! MARANATA!

Leave a Reply