SELECTARE: Semnele vremurilor, cu Willem J. J. Glashouwer | Episodul 46 /52

„Când va veni Fiul omului în slava Sa cu toţi sfinţii îngeri, va şedea pe scaunul de domnie al slavei Sale. Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărţi pe unii de alţii cum desparte păstorul oile de capre; şi va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui.” (Matei 25:31-33)

Jack Kagan – născut în 1929, Novogrodek (Vilna), Lituania. Ghetoul din Navahrudak. Eliberat de ruși, Tabără pentru persoane strămutate, Polonia 1945. Căsătorit, trei copii. Acesta a spus:

„Dimineața devreme au sosit camioanele, ușile s-au deschis, iar naziștii au sosit și au început să facă o selecție. Dacă erai ales, erai întrebat cine este capul familiei, care îți este profesia și câți copii ai. Dacă erai trimis spre stânga, trebuia să mergi afară în curte; dacă erai trimis la dreapta, trebuia să stai în colțul de la intrare al clădirii. A venit și la rândul nostru. Unchiul meu a mers în față.

„Care e profesia ta?”

Unchiul meu a răspuns: „Fabricant de șei”.

„Câți copii?”

„Doi copii”.

„La stânga”.

A venit la tatăl meu.

„Ce profesie ai?”

„Fabricant de șei. Am doi copii”

„La dreapta.”

Asta înseamnă că nu a existat un motiv pentru care era cineva ales ca să moară sau să trăiască. Tata a mers în față, avea doi copii, fabrica șei, deci avea aceeași profesie. Pe noi ne-a lăsat să trăim, iar pe ei i-a trimis la moarte. Unchiul meu, Moiske, Soshke, Berol și Leizer au ieșit în curte. Naziștii au trimis afară patru mii și jumătate, patru mii de oameni în camioane… I-au dus afară în mormintele deja pregătite, i-au masacrat, i-au împușcat… Einsatzkommando… Aceștia erau Einsatzkommando. Mama mea stătea, practic, cu spatele la fereastră când, dintr-odată, a venit poliția SS, cu puștile, trăgând în toată lumea. Am știut că acesta este sfârșitul oamenilor care stau în curte. În această execuție mi-am pierdut mama, mi-am pierdut sora, Nachama, mi-am pierdut tatăl, Surcharsky.”

La Auschwitz s-a întâmplat astfel. Odată ce evreii erau dați jos din camioane și separați în linie bărbații de femei, erau, apoi, supuși unui proces de selectare. Medicii SS făceau această selectare. De obicei, cei care aveau peste 14 ani și erau „potriviți” pentru muncă, erau trimiși într-o altă parte a rampei de descărcare; restul erau trimiși în cealaltă parte. Bătrânii și femeile cu copii erau trimiși direct în linia prizonierilor condamnați la moarte în camerele de gazare. Evreii selectați pentru muncă erau trimiși într-o clădire separată, unde erau înregistrați. Prizonierii erau înregistrați înainte de a-i dezbrăca. Hainele erau puse pe un cuier, împreună cu încălțămintea. Apoi erau tatuați cu un număr de înregistrare, rași de părul de pe corp, dezinfectați și forțați să facă dușuri cu apă extrem de rece sau dureros de fierbinte.

Selectare… Într-o zi, Isus va face selectarea. Acest lucru se va întâmpla când El va veni în slavă. Acest eveniment va aduce două lucruri: glorie și judecată. Când Isus a vorbit despre „semnele vremurilor” care vor preceda venirea Lui în slavă, El le-a spus ucenicilor: „Când vor începe să se întâmple aceste lucruri, să vă uitaţi în sus şi să vă ridicaţi capetele, pentru că izbăvirea voastră se apropie… Tot aşa, când veţi vedea întâmplându-se aceste lucruri, să ştiţi că Împărăţia lui Dumnezeu este aproape” (Luca 21:28 și 31). După întunericul și persecuția din ultimele zile ale vremurilor de pe urmă va urma o mare slavă pentru cei răscumpărați de Mielul lui Dumnezeu! Isus ne spune în Apocalipsa 3:11: „Eu vin curând. Păstrează ce ai, ca nimeni să nu-ţi ia cununa”.

În Matei 25, Isus vorbește și despre o judecată cumplită asupra națiunilor. Am înțeles toate acestea când am fost în Majdanek. Majdanek, sau KL Lublin, a fost un lagăr german de concentrare și exterminare, construit și operat de SS la marginea orașului Lublin, în timpul ocupației germane a Poloniei, în Al Doilea Război Mondial. Este unul dintre cele mai mici lagăre de concentrare, dar are de toate: camere de gazare, barăci, sârmă ghimpată, un loc pentru experimente medicale îngrozitoare, crematorii și multe altele. În apropiere se află o mică stație de tren. Deși inițial a fost, mai degrabă destinat muncii forțate, decât exterminării, lagărul a fost folosit pentru a ucide oamenii la scară largă în timpul Operațiunii Reinhard, un plan german de a ucide toți evreii în propriul teritoriu al guvernului polonez. Lagărul, care a funcționat de la 1 octombrie 1941 până la 22 iulie 1944, a fost capturat aproape intact, deoarece avansarea rapidă a Armatei Roșii sovietice în timpul Operației Bagration a împiedicat SS să distrugă cea mai mare parte a infrastructurii sale.

Și acolo avea loc un proces de selectare, la fel ca la Auschwitz-Birkenau. Ofițerii germani (la Auschwitz, cel care selecta victimele pentru experimentele sale medicale era Josef Mengele) spuneau, pur și simplu: „Stânga, stânga, stânga, stânga, dreapta, dreapta, stânga etc.”

Josef Mengele (16 martie 1911 – 7 februarie 1979) a fost un ofițer german Schutzstaffel (SS) și medic în lagărul de concentrare de la Auschwitz în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. El a efectuat experimente umane ucigașe asupra deținuților și a fost membru al echipei de medici, care a selectat victimele pentru a fi ucise în camerele de gaze. Cei care soseau și erau considerați a fi capabili să lucreze erau admiși în lagăr, iar cei considerați incapabili de muncă au fost uciși imediat în camerele de gazare. Selectare…

Evreii nu aveau idee ce însemna asta. Dar „stânga” însemna: direct la camera de gazare, crematoriu, foc, sfârșit, „dreapta” însemna: vi se permite să trăiți puțin mai mult pentru experimente medicale îngrozitoare sau să fiți prostituate pentru trupele și ofițerii de elită sau să lucrați ca sclavi în fabricile și industriile din apropiere. Dar, în final, veți merge „la stânga”.

În În Matei 25, Fiul omului va face selecția. Atunci El va spune cine merge la „stânga” sau la „dreapta”. Care națiuni vor intra în Împărăția păcii și a neprihănirii și care nu vor intra? El va întreba: ce ați făcut, ca națiune, cu acești frați și aceste surori ale Mele, cu acești iudei, când au fost împrăștiați peste tot în lume și au fost printre voi? Cum v-ați comportat atunci când au fost asupriți, maltratați, disprețuiți, ridiculizați, bătuți, jefuiți de bunurile lor, violați, lipsiți de drepturi, aruncați în lagărele de concentrare și uciși?

De asemenea, Domnul va întreba: care au fost deciziile voastre politice și cum ați votat în Organizația Națiunilor Unite când am adus poporul Meu înapoi în țara Mea? Ai fost pentru asta? Sau împotriva ei? Sau v-ați abținut de la vot? Dar cel care se abține, este de acord în tăcere. Un avertisment final: „Acum, dar, împăraţi, purtaţi-vă cu înţelepciune! Luaţi învăţătură, judecătorii pământului! Slujiţi Domnului cu frică şi bucuraţi-vă, tremurând. Daţi cinste Fiului, ca să nu Se mânie, şi să nu pieriţi pe calea voastră, căci mânia Lui este gata să se aprindă! Ferice de toţi câţi se încred în El!” (Psalmul 2:10-12)

preluare din cartea Semnele vremurilor,  de Rev. Willem J.J. Glashouwer Președinte Christians for Israel International 

Preț: 25 lei | Alfa Omega Publishing – click aici pentru comand

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *