O MIE: Semnele vremurilor, cu Willem J. J. Glashouwer I Episodul 49 /52

„Şi am văzut nişte scaune de domnie; şi celor ce au şezut pe ele li s-a dat judecata. Şi am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus şi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, şi ale celor ce nu se închinaseră fiarei şi icoanei ei şi nu primiseră semnul ei pe frunte şi pe mână. Ei au înviat şi au împărăţit cu Hristos o mie de ani. Ceilalţi morţi n-au înviat până nu s-au sfârşit cei o mie de ani.” (Apocalipsa 20:4-6)

            În acest capitol se menționează de șase ori despre 1.000 de ani. Acest aspect indică o perioadă specifică și nu vedem niciun motiv să nu luăm acest număr literalmente, chiar dacă alții spun că o mie ar putea însemna 10x10x10, zece la puterea a treia. În acest caz, numărul zece ar reprezenta plinătatea, iar numărul trei ar reprezenta Trinitatea. Ar însemna că Dumnezeu ar domni pe deplin, fără să fie vorba literalmente de 1000 de ani.

Nu reușim să înțelegem cum pot spune oamenii că diavolul a fost deja legat. Ultimii două mii de ani de istorie mondială (și istoria Bisericii!) arată în mod clar contrariul.

Din când în când, națiunile au fost amăgite să facă război, chiar două războaie mondiale în secolul al XX-lea. Biserica și creștinismul nu au avut întotdeauna o bună mărturie a domniei lui Hristos. „Ereticii” au fost persecutați în mod teribil, evreii au fost tratați îngrozitor, iar Biserica a contribuit la colonialism și sclavie, chiar dacă Biserica și creștinii au făcut și multe lucruri bune. Diavolul și puterile întunericului sunt încă în viață și atacă!

Nu, diavolul urmează să fie legat și va fi legat! Pacea adevărată în lume nu va veni, până când nu va veni Prințul Păcii. Apoi martirii vor învia din morți ca să domnească împreună cu El, indiferent cât de greu este să ne imaginăm acest lucru. Va fi o învierea trupească. Asta este ceea ce spune Scriptura, prin urmare, așa va fi.

Cât de minunat pentru sufletele de sub altar (Apocalipsa 6: 9-11), ale celor care au fost uciși pentru Cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia lui Isus! Cât de minunat pentru poporul care a spus „Nu” domniei antihristului și, prin urmare, a fost exclus. Mulți dintre aceștia nu și-au putut salva viețile, deoarece nu au participat la această domnie „babiloniană”. Dar într-o zi, ei vor sta pe tronuri, vor judeca împreună cu Hristos și vor domni cu El. Așa a promis Hristos celor care sunt biruitori (Apocalipsa 2:26-27, 3:21).

Daniel 7 vorbește despre tronuri și despre modul în care împărăția, puterea și măreția tuturor împărățiilor de sub cer vor fi date națiunii sfinților Celui Preaînalt. Mulți recunosc că poporul Israel va juca un rol central în guvernarea lui Hristos, pentru că, potrivit cu Isaia 2:2-4, legea va ieși din Ierusalim și pacea va acoperi întregul pământ.

Apoi (reprezentanții) națiunile vor merge în Ierusalim în fiecare an pentru a sărbători Sărbătoarea Corturilor (Zaharia 14: 16-21). Nu se spune nimic despre felul în care sfinții înviați în prima înviere se vor raporta la cei care trăiesc pe pământ. Putem doar să speculăm. Vom afla când va veni momentul!

Hristos a apărut pe pământ după înviere și a vorbit cu prietenii Săi. A mâncat și a băut cu ei. Timp de 40 de zile, El a mers în diferite locuri într-un mod diferit. În Biblie, îngerii – ființele celeste – apar, de asemenea, a fi vizibili pe pământ, provenind din celelalte dimensiuni care ne înconjoară și traversând aceste dimensiuni. Cum va fi posibil acest lucru în viitor, vom afla! Mai important este: vei fi și tu parte? Dacă Îl cunoști pe Hristos și ai încredere în Dumnezeu, te îndrepți spre un viitor incredibil de minunat și glorios!

preluare din cartea Semnele vremurilor,  de Rev. Willem J.J. Glashouwer Președinte Christians for Israel International 

Preț: 25 lei | Alfa Omega Publishing – click aici pentru comandă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *